Hirdetés

Kevés lehangolóbb dolog van, mint amikor Handrás TikTok élőzésben kap idegösszeomlást a szomszéd fűkaszája miatt

|

Az influenszer is ember, de ennek megvan az a hátránya, hogy azt hiszi, esendőségének is ugyanolyan jól áll a közösségi média. Sajnos nem.

Hirdetés

Hogy mennyire jó videós és szakember Horváth András, vagy Handrás, azt mindenki megítéli saját maga. Hogy milyen jelzőket aggat magára egy tartalomgyártó (jelesen elektronauta, blogger, vlogger, tech lover, geek, early adopter, kopasz), és mivel definiálja magát, az is jórészt szubjektív döntés, Handrás egyébként többször világossá tette, hogy nem tartja magát influenszernek (főként abban az értelemben, hogy nem adja el magát és tartalmait), de főállású videósként egészen biztosan sokan találkoztatok már vele.

Ugyanakkor a nyilvánosság olyan teher, ami lebont bizonyos falakat, akkor is, ha azok a falak egyébként pont jó helyen vannak, amikor egészséges önuralomról, ösztönszintű reakcióink kordában tartásáról van szó. Nyilván a TikTok élőzés olyan műfaj, ahol nehéz csokornyakkendőben úrnak maradni, amikor éppen valamiért úgy érzed, nincs jobb fóruma saját sérelmeid kinyilatkoztatására, mint a téged éppen algoritmusáldozatként bámuló plebs felületes figyelme.

Hirdetés

Handrás nem az a fajta videós, aki atlétában webkamerába üvöltözve verbuválta közönségét, függetlenül attól, hogy mennyire értek vele egyet szakmai kérdésekben, azt el kell ismerni, hogy médiaeszközöket tudatosan használó tartalomgyártónak tűnik messziről és közelről is (anno Erdős Marcival, a PC World főszerkesztőjével nagyon kulturált szakmai vitát folytattak például, amit érdekes volt nézni, hallgatni). Ehhez nyilván hozzátartozik az a lazább imázs is, ami nem jellemző az újságírókra, de messze nem a "köszönöm a donációt, a kurva anyád" szintű szellemi láp mocsárlénye ő, ebben azért talán objektíven egyetérthetünk.

Pont ezért értem meg nehezen, hogy ismert videósként miért érzi valaki helyesnek, fontosnak, vagy akár jónak azt az ötletet, hogy a szomszéd motoros fűkaszájának berregése miatt élőzve durrantsa el az agyát, fenyegetve az illetőt, miszerint feldugja a kerti eszközt a seggébe, valahogy ebben a formában:

@handras kiakad, mert vidéken megy a fűkasza. Sajnos a napelemek és a tesla után nem maradt pénz hangszigetelt nyílászáókra :(( poor boy
by u/Summer_jam in talk_hunfluencers

És aztán amikor az általa nem sokra tartott pórnép kedélyesen megjegyzi, hogy talán nem kellene alkohol befolyása alatt live videóban parádézni, akkor jön ezt a válasz:

@handras nagy a baj
by u/Leviakiraj in talk_hunfluencers

Minek legyünk álszentek, én is mondtam már ilyeneket, amikor felidegesítettek. Nagyon kevés kivétellel mindannyian mondunk ilyeneket. Otthon, a négy fal között. És itt nem arról van szó, hogy elítélendő, ha valaki seggfejnek tartja a többi embert, csak hát ezt mégis csak illik magukban tartani, főleg, ha olyan céltalan haragról van szó, mint egy berregő motoros kasza és tulajdonosa iránt érzett ösztönszerű gyűlölet, ami fekete mételyként terül aztán rá minden nézőre és kommentelőre, kiknek végül sorsközösség lesz, hogy az anyjuk pénzért árulja a testét. Handrás pedig a meg nem értett hős, aki csak jobbá akarja tenni mások életét.

Akár józan volt, akár nem, az ilyen nyilvános szenvedéspornó sok jót nem szül. Hogy influen... bocs nem, tartalomgyártóként mekkora felelősségünk van saját magunkkal és közönségünkkel szemben, arról is bizonyára megoszlanak a vélemények, de miután katasztrófaturistaként kiröhögtük magunkat, azért ezt a kérdést még megéri rágni egy kicsit. Akár alkotóként, akár nézőként. Hátha kiderül, hogy többre vagyunk hivatottak ennél.

Nyitókép: Handras.hu

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)