Hirdetés

Már most érdemes elkezdeni spórolni a LEGO Pac-Manre

|

A dán játékgyártó elképesztő szettel ünnepli a legendás videojáték megjelenésének 43. évfordulóját.

Hirdetés

Már három év is eltelt azóta, hogy a Bandai Namco megünnepelhette a Pac-Man 40. jubileumát, a mostani jeles alkalommal viszont a LEGO villantott olyasmit, amitől bizonyára bepárásodik a retro játékok rajongóinak a szeme.

A LEGO Atari és a LEGO NES konzol után a dánok most egy újabb játékgépet álmodtak meg. A LEGO Pac-Man Arcade Machine nevű készlet azonban ezúttal nem a nappalik, hanem a nyolcvanas évek játéktermeinek egyik legnagyobb slágerét idézi meg.

Hirdetés

Egy döbbenetes részletességgel kidolgozott régimódi játékgépről van szó, amely a jellegzetes sárga szellemvadász világába kalauzolja a legózókat. A kurblival hajtható játékgép "képernyőjén" természetesen Pac-Man és a kis szellemek - van nevük is: Inky, Blinky, Pinky és Clyde - mozognak, amit egy bonyolultnak tűnő lánchajtásos rendszerrel valósítottak meg.

A játékgép tetején is megjelennek a kis szellemek és maga Pac-Man is, egy jópofa csavarral: A figurák elforgathatók, így nézhetjük, ahogy a színes szellemek megpróbálják levadászni Pac-Mant, azonban egy tekeréssel fordulhat a kocka, és így már Pac-Man fogja üldözni a kék figurákat.

Külön említésre méltók a csodaszép retro díszítések, amelyek az eredeti játékgépeken is ott voltak, illetve egy rejtett cukiság is helyet kapott a szettben: a játékgép hátlapját eltávolítva egy minijelenetet fogunk látni, ahogy egy Pac-Man pólót viselő minifigura egy picike játékgépen játszik. Itt a tervezők még arra is ügyeltek, hogy a padló megidézze a nyolcvanas évek jellegzetes padlószőnyeg-mintáit. A kis szett egyébként kivehető a játékgépből, így akár mellé is helyezhetjük a polcon.

A start gomb megnyomása felvillantja a pénzbedobó nyílást szimbolizáló világító LEGO-kockát, a képernyő tetején pedig látható a legmagasabb elért eredmény: 16 440. Ez egyébként egy titokzatos szám a Pac-Man világában, mivel az első szinten 14 800 a maximális pontszám, a 16 440 mégis rengeteg pac-manes ajándéktárgyon szerepel, azonban az eredetét mintha nem ismerné senki.

A 2651 darabos készlet június 4-én kerül a boltokba, azonban a Lego VIP tagok már június 1-én lecsaphatnak rá. Addig azért nem árt spórolni az apróval, a szett ugyanis 270 dollárba, hazánkban 114 990 forintba kerül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)