Hirdetés

A világ legnagyobb LEGO diorámáját mutatták be Budapesten

|

Az elmúlt hétvégén Magyarországon is járt a több mint 1 millió LEGO kockából álló, Guinness-rekorder alkotás.

Hirdetés

Miután áprilisban, a Bukarestben tartott East European Comic Conon a Guinness rekordok bizottsága hivatalosan is a világ legnagyobb LEGO diorámájának nyilvánította, a Budapest Comic Conra is ellátogatott a romániai RoLUG csapat által összeállított, több mint 1,2 millió LEGO kockából álló építmény, mely közel 46 négyzetméteren terül el, nagyjából 800 kg-ot nyom, és a Star Wars: Lázadók sorozatból ismert Lothal bolygót jeleníti meg. Monumentális gyárak, népes rohamosztagos-seregek, önműködő vonat és hajó is található rajta, meg persze számos vadászgép, és itt-ott egy LEGO cica is. 

A 26-fős csapatot egy apa-fia páros, Czilli Botond és Czilli Bence vezették, az egyes területeket mindenki otthon állította össze, majd hozzátette a gigantikus terepasztalhoz. Bár vannak benne boltban megvásárolható modellek is, sok dolgot önállóan, külön építőelemekből állítottak össze.

Hirdetés

Nagyjából három éven át dolgoztak azon, hogy az 1,2 millió elem, az 1500-nál is több minifigura, és a 200 hajó a helyére kerüljön. 2022-ben is kiállították egy részét, de ez csak 4 négyzetmétert foglalt el. A makett nincs ragasztva, nem használtak hozzá állványokat, és semmit, ami ne LEGO-ból készült volna. Először a LothalNet E-272 kommunikációs torony készült el, ehhez toldottak hozzá minden mást.

A diorámáról készített fotóinkat az alábbi galériában láthatjátok.

A diorámát a Budapest Comic Con után újra darabjaira szedték (nem teljesen, de csak részekben szállítható), egyelőre úgy tűnik, nem lesz állandóan kiállítva, de remélhetőleg eseményeken még találkozhatunk majd vele.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)