Hirdetés

A világ legnagyobb LEGO diorámáját mutatták be Budapesten

|

Az elmúlt hétvégén Magyarországon is járt a több mint 1 millió LEGO kockából álló, Guinness-rekorder alkotás.

Hirdetés

Miután áprilisban, a Bukarestben tartott East European Comic Conon a Guinness rekordok bizottsága hivatalosan is a világ legnagyobb LEGO diorámájának nyilvánította, a Budapest Comic Conra is ellátogatott a romániai RoLUG csapat által összeállított, több mint 1,2 millió LEGO kockából álló építmény, mely közel 46 négyzetméteren terül el, nagyjából 800 kg-ot nyom, és a Star Wars: Lázadók sorozatból ismert Lothal bolygót jeleníti meg. Monumentális gyárak, népes rohamosztagos-seregek, önműködő vonat és hajó is található rajta, meg persze számos vadászgép, és itt-ott egy LEGO cica is. 

A 26-fős csapatot egy apa-fia páros, Czilli Botond és Czilli Bence vezették, az egyes területeket mindenki otthon állította össze, majd hozzátette a gigantikus terepasztalhoz. Bár vannak benne boltban megvásárolható modellek is, sok dolgot önállóan, külön építőelemekből állítottak össze.

Hirdetés

Nagyjából három éven át dolgoztak azon, hogy az 1,2 millió elem, az 1500-nál is több minifigura, és a 200 hajó a helyére kerüljön. 2022-ben is kiállították egy részét, de ez csak 4 négyzetmétert foglalt el. A makett nincs ragasztva, nem használtak hozzá állványokat, és semmit, ami ne LEGO-ból készült volna. Először a LothalNet E-272 kommunikációs torony készült el, ehhez toldottak hozzá minden mást.

A diorámáról készített fotóinkat az alábbi galériában láthatjátok.

A diorámát a Budapest Comic Con után újra darabjaira szedték (nem teljesen, de csak részekben szállítható), egyelőre úgy tűnik, nem lesz állandóan kiállítva, de remélhetőleg eseményeken még találkozhatunk majd vele.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)