Hirdetés

27 év után sikerült megoldani egy Tamagotchi rejtélyét

|

Egy 1997-es virtuális állatkáról van szó, ami olyan mélyen rejtegette titkait, hogy bele kellett nyúlni a kódjába.

Hirdetés

Még 1997-ben, a Rebirth of Mothra II című Godzilla spin-off premierjének örömére érkezett egy új tamagotchi játék. Az apró kütyün felnevelhettük egy Mothra Leo pillangót, és gondját viselhettük, amíg meg nem feledkeztünk létezéséről, és le nem adtuk azt valamelyik tamagotchi temetőben.

A játéknak azonban volt egy rejtett titka, mégpedig a Moll és Lora ikrek létezése. Ez a páros korábban a virtuális állatkák gyógyításáért felelt, de ebben a Mothra tamagotchiban elvileg állatka variációkként bukkanhattak fel. A probléma ott kezdődött, hogy senki nem tudta, hogyan lehet előcsalni őket.

Hirdetés

Létezett egy köztudott, elemekkel eljátszható hack, ami előhívta az ikreket, de kellett lennie egy ennél legálisabb módszernek is. Itt jött képbe rhubarb_pie, aki megunta a kísérletezést. A Mothra tamagotchi szoftverét sikerült lementenie, így rhubarb nekiült és átböngészte a játékkódot. Sikerült rájönnie, hogy az ikreket hogyan lehet előcsalni, de egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy senkinek sem sikerült. A folyamat az alábbi:

  • 1. lépés: Neveld fel a Mothra Leót, és gondozd őt egész életében. Egyetlen gondozási hibát sem véthetsz és egyetlen hívásról sem feledkezhetsz meg.
  • 2. lépés: Tartsd életben a Mothra Leót legalább 80 ébren töltött órán át, és tartsd a súlyát 70-79 között. Nem véthetsz hibákat, és minden betegségét azonnal gyógyítanod kell.
  • 3. lépés: 80 óra után hagyd leesni az éhséget és a boldogságot, és ne tölts vissza őket (a betegséget még mindig gyógyítanod kell, és fel kell takarítanod a kakit). Ha meghalt a Mothra, akkor hagyni fog egy tojást.
  • 4. lépés: Nyomd le az A-t és a C-t, ami feltöri majd a tojást, és ismételd meg az első és második lépéseket. A Mothra Leo ezek után a Moll és Lora ikrekké fog fejlődni.

Rhubar egyébként elmesélte, hogy május 11-én kezdte követni a kódból előásott leírást, és június 5-re sikerült megszereznie az ikreket. Abszolút brutális kihívás, amit kevesen vállalnának be egy különleges tamagotchi lényért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)