Hirdetés

Az Xbox Series X megjelenés nem csúszik, de mi lesz a játékokkal?

|

Az Xbox fejes Phil Spencer szerint okozott némi zűrt a koronavírus, de már felülkerekedtek rajta, és minden a terv szerint halad, ami az új konzol megjelenését illeti. A játékok kapcsán már kevésbé magabiztos.

Hirdetés

A COVID-19 járvány emberek millióit kényszerített az otthonába, mely jócskán megingatta a gazdaságot, beleértve a videojátékipart is. Az átlag felhasználók számára a legkézzelfoghatóbb nyoma ennek az volt, amikor veszélybe került az új konzolgeneráció idei év végére kitűzött megjelenése. Az Xboxot vezető Phil Spencer most mindenkit megnyugtatott, hogy az Xbox Series X időben legördül majd a gyártósorról. 

Hirdetés

Spencer elmondta, hogy eleinte ugyan valóban okozott problémát a gyártásban világjárvány, de sikerült elhárítsák a vészhelyzetet, és jelenleg is a tervezett ütemben zajlik a konzol elkészítése. Elvileg tehát nem kell aggódnunk, hogy meg tudjuk-e vásárolni a konzolt az idei karácsonyi időszakban. Viszont a játékok terén már nem ennyire rózsás a helyzet:

"A legnagyobb kérdőjel talán a játékok előállítása, ha őszinte akarok lenni. A játék gyártása egy hatalmas méretű szórakoztatóipari tevékenység. Van több száz embered, fel kell építened egy csomó assetet, miközben kreatív döntések tömkelegét kell meghoznod."

Elmondta, hogy ebben a komplex folyamatban nyilván sokszor hátráltató tényező, hogy az emberek az otthonukba vannak kényszerítve. Hozzátette, egyelőre egyáltalán nem biztos az új generációs játékok csúszása - amilyen például a Halo Infinite -, de mindenképp a dolgozóik egészségét tartják szem előtt, és ha ez halasztásokhoz vezet, akkor be fogják vállalni. 

Spencer megígérte, hogy nagyon átlátható módon kommunikálják majd le, hogy mire számíthatunk a megjelenések kapcsán, tehát ha lesznek is késések, arról a közösség idejében tudomást szerez majd. Már csak azt lenne jó tudni, hogy pontosan miket érdemes majd várnunk, amiért akár sokat várni is érdemes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)