Hirdetés

Nem minden nyugati IP-jétől szabadul meg a Square Enix

|

Lesznek olyan nyugati franchise-ok, amelyek nem kerülnek át az Embracer Grouphoz.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy a Square Enix eladja a nyugati illetőségű stúdióit, a 300 millió dollárt fizető vevő pedig a mindent bekebelezni látszó Embracer Group, melynek zászlaja alá olyan vállalatok tartoznak, mint a Gearbox Entertainment, a Koch Media vagy a Saber Intractive.

Az üzlet a Square belsős stúdióit, az Eidos-Montréalt, a Crystal Dynamicset és a Square Enics Montréalt érinti, amelyek egyebek mellett a Tomb Raider-, a Deus Ex-, a Thief- és a Legacy of Kain-franchise-okért felelnek. A kiadó néhány, külsős csapatoknál gondozott nyugati IP-je viszont megmarad a Square felügyelete alatt.

Hirdetés

Egész pontosan a Just Cause- és a Life is Strange-szériáról (az előbbit az Avalanche Studios, az utóbbit a Dontnod Entertainment kalapálja), valamint a tavaly megjelent looter shooterről,  az Outridersről (People Can Fly) van szó.

"A jövőben a vállalat fejlesztői kapacitása a japán stúdiókból, a Square Enix External Studiosból és a Square Enix Collective-ből áll majd. A vállalat tengerentúli stúdiói továbbra is olyan franchise-okat fognak kiadni, mint a Just Cause, az Outriders és a Life is Strange".

- írja a japán cég sajtóközleménye. Az Embracer Grouphoz terelt IP-k hivatalos listája továbbra sem került nyilvánosságra, de a lajstrom akár a Marvel licencével tető alá hozott címeket, a Marvel's Avengerst és a Marvel's Guardians of the Galaxyt, valamint a Sleeping Dogst is tartalmazhatja. Ezeket az IP-ket ugyan a Square Enix, és nem az eladásra kerülő stúdiók birtokolják, de ettől még bevehetik őket az egyezségbe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha a versenyhatóságok is rábólintanak az eladásra, várhatóan július és szeptember között mehet végbe a tranzakció. Hogy játékosként örülnünk kell-e az Embracer színre lépésének, azt csak a később megjelenő játékok döntik majd el. A Hitman-sorozat mögött álló IO Interactive-nak mindenesetre határozottan jót tett, hogy a Square Enix néhány éve lemondott róluk, de az is igaz, hogy ők független csapatként folytatták.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)