Hirdetés

Néhány hete még a blokklánc alapú játékokat méltatta, most leváltják a Square Enix elnökét

|

Yosuke Matsuda 10 év után távozik a vállalat vezetői székéből.

Hirdetés

Rázós időszakot él át a Square Enix, hiszen a vállalat néhány hónapja potom összegnek tekinthető 300 millió dollárért eladta az egyebek mellett a Tomb Raider és a Deux Ex IP-ket is birtokló nyugati fejlesztőstúdiót, a Crystal Dynamicset, Square Enix Montréalt és az Eidos Montréalt, a cég legutóbbi nagy durranása, a Forspoken pedig ugyanúgy felsült, mint a Sonic eredeti fejlesztőivel összerakott Balan Wonderworld.

A cég 2013 óta regnáló elnöke, Yosuke Matsuda eközben szinte minden nyilvános megszólalásában arról beszélt, hogy a blokklánc-alapú játékoké a jövő, nem zavartatva magát a ténytől, hogy tavaly egyébként teljesen összeomlott az egész lázat hajtó kriptovaluták és NFT-k kereskedelme.

Hirdetés

A jelek szerint azonban ha a vállalat tovább is halad ezen az úton, azt már nem Yosuke Matsuda fogja levezényelni, az igazgatótanács nemrég publikált közleménye ugyanis arról ad hírt, hogy a jelenlegi igazgató, Takashi Kiryu veszi át a Matsuda által betöltött elnöki és a reprezentatív igazgatói posztot.

"A szórakoztatóipart körülvevő üzleti környezet gyors változását tekintetbe véve a javasolt változtatás célja a vezetői csapat átalakítása, hogy az átvegye a folyamatosan fejlődő technológiai innovációkat és maximalizálja a vállalatcsoport kreativitását annak érdekében, hogy világszerte még jobb szórakozást nyújtson az ügyfeleinek."

- írja a hivatalos dokumentum.

A döntést a részvényesek 43. éves gyűlésén fogják véglegesíteni, amire valamikor júniusban kerül sor. Azt ebben a pillanatban még lehetetlen megmondani, hogy milyen irányt vesz a Square Enix a régi motorosnak számító elnök leváltásával, de mivel egy eddig is magas beosztást élvező arc került Matsuda helyére, nem kizárt, hogy tovább folytatják a blokkláncos nyomulást, bármit is jelentsen ez a gyakorlatban.  

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)