Hirdetés

Mi történik a GOG-on vett játékaiddal, ha meghalsz?

|

A Steamen vásárolt játékok nem átruházhatók, de mi a helyzet a GOG-gal?

Hirdetés

Köztudott, hogy a digitálisan megvásárolt tartalmakat valójában nem birtokoljuk, csak használati jogot veszünk, amitől ritkán fosztanak meg minket, de olykor előfordulhat, hogy hiába fizettünk valamiért, az kikerül könyvtárunkból.

Az elmúlt hetekben téma lett, hogy mi történik a Steamen megvásárolt játékokkal, ha az, akié egy adott fiók volt, sajnálatos módon meghal. A Valve álláspontja egyértelmű: nincs öröklés, hivatalosan nem biztosíthat a cég másnak hozzáférést egy-egy fiókhoz, és fiókok összevonására sincs lehetőség. És mi a helyzet a GOG-on?

Hirdetés

A nagy klasszikusokat és másolásvédelemtől mentes játékokat árusító platform lényegesen engedékenyebb, de a folyamat itt sem egyszerű, hacsak nem tudjuk le annyival, hogy megadjuk felhasználónevünket és jelszavunkat az örökösnek. Hivatalos úton ez úgy működik, hogy kell egy hatóságilag hitelesített jogi nyilatkozat, kvázi végrendelet, amiben kijelentjük, hogy a fiókunkat annak teljes tartalmával együtt ráhagyjuk a kijelölt személyre - ha ezt megküldjük a GOG-nak, el tudják indítani a folyamatot. Ugyanakkor mivel nem gyűjtenek rólunk személyes adatokat, nem fogják tudni, ha meghalunk, és más kezdi el használni a fiókunkat - így a legegyszerűbb mégis csak a belépési adatok átadása.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)