Hirdetés

Még sokáig nem szabadulhat a Call of Duty a Sony szorításából

|

Előnyt élvezhet a PlayStation a többi platformmal szemben akár még évekkel azután is, hogy a Microsoft megvásárolta az Activisiont.

Hirdetés

Nem kevés izgalmat okozott a Call of Duty rajongóinak körében, amikor hírét vették, hogy a Microsoft csekélyke 68,7 milliárd dollárért bejelentkezett az Activision Blizzardért, ugyanis azok, akik nem Xboxon vagy PC-n játszanak, attól tartottak, hogy a franchise újabb darabjai már elkerülik kedvenc platformjukat, vagyis a PlayStationt.

A kedélyek végül többé-kevésbé megnyugodtak, miután kiderült, hogy a Microsoft belátható időn belül nem fogja feszegetni az exkluzivitás kérdését, mert nem szeretné, hogy emiatt kaszálja el a versenyhivatal minden idők legnagyobb értékű játékipari akvizícióját.

Hirdetés

Azt is tudjuk, hogy a redmondiak eddig kivétel nélkül mindig tiszteletben tartották az ügyletek lezárulta előtt megkötött szerződéseket és egyéb vállalásokat (ezért lett multiplatform a Psychonauts 2, illetve jelenhetett meg legalább egy évvel hamarabb PlayStation 5-re a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo), még ha azok adott esetben hátrányosak is lehetnek számukra. Az iméntieknél is jobban fájhat azonban, hogy a jelek szerint a Call of Duty-játékokra vonatkozó marketingmegállapodás a Sony és az Activision Blizzard között még távolról sem járt le.

A múltban már többször is megbízhatónak bizonyult szivárogtató, Tom Henderson ugyanis úgy hiszi, hogy az eddigieken felül még három további játékot foglal magába ez a szerződés, tehát az idén érkező Call of Duty: Modern Warfare 2-t, az azt kísérő Call of Duty: Warzone 2-t, valamint az utánuk következő epizódot, amelyért a vetésforgó elvét követő rendszerben a Treyarch csapata felel majd. És mivel 2023-ban kivételesen nem várható új Call of Duty, a Black Ops széria fejlesztőinek újdonsága valamikor 2024 folyamán jelenhet meg, vélhetően közel az ünnepi szezonhoz.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ha igaza van Hendersonnak, akkor majd csak a 2025 vagy 2026 magasságában esedékes CoD felett rendelkezhet szabadon a Microsoft, az előtte megjelenő három részre pedig az fog vonatkozni, amit a szerződésben lefektettek. Az esetleges exkluzív játékmódok vagy tartalmak mellett az sem kizárható, hogy mindaddig, amíg érvényben van megállapodás, nem kerülhetnek be a játékok (pláne nem a megjelenéssel párhuzamosan) egy olyan, a Sony számára konkurenciát jelentő előfizetéses szolgáltatásba, mint a Game Pass.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)