Hirdetés

A loot box probléma, de nem szerencsejáték

|

Egy a szerencsejátékokkal foglalkozó francia illetékes szerint a loot box rendszerek jogilag nem felelnek meg a definíciónak.

Hirdetés

A Star Wars Battlefront II botránya után a legtöbben megértették, hogy a loot boxokat el kell felejteni, vagy legalábbis nagyon óvatosan alkalmazni.

Hirdetés

Vannak azonban, akik szeretnének biztosra menni és törvényileg szabályozni a pénzért véletlenszerű jutalmat adó rendszereket. Egy most kiadott, francia jelentésben előkerült a téma.

Az ARJEL nevű, szerencsejátékokkal foglalkozó szervezet kijelentette, hogy az, hogy valami mindig jár, nem érv, ha arról van szó, miért nem szerencsejáték a loot box. A félkarú rablóhoz hasonlóan mindig a "majdnem"-érzést adják, ami a játékosokat újrapróbálkozásra, és így további pénzköltésre sarkallja. Ugyanakkor azt is leírták, hogy ezek a rendszerek nem felelnek meg a szerencsejátékok jogi meghatározásának, a jutalmaknak nincs való világbeli értékük, ha nem vesszük figyelembe az ellenőrizetlen platformokat, ahol pénzért cserélhetnek gazdát.

Az ARJEL szeretné folytatni a párbeszédet, és úgy gondolják, Európa-szinten kell lépni. Vagy a jogszabályokon kell változtatni, vagy a loot boxokon, de a veszély valós, és mind a játékkiadókat, mind a szülőket muszáj tájékoztatni erről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)