Hirdetés

Ennyi PlayStation 5-öt szeretne eladni a Sony a konzol életciklusa alatt

|

A befektetőknek leadott jelentések optimista jövőt jósolnak az új konzolnak, de az PlayStation 5 elvárások nem alaptalanul magasak.

Hirdetés

A világ játszani akar, és ez nem véletlen. A COVID-19 járvány miatt sokan igyekeznek olyan keveset emberek közé menni, amennyire csak lehetséges, ráadásul a szórakoztatóipar maradéka alig bírja végezni a munkáját. A videojátékok segítenek elütni az időt, és bár a játékipar is küzd a saját nehézségeivel, a legnagyobb címek azért lassacskán befutnak.

A Sonynak és a Microsoftnak ez tökéletes időszak arra, hogy előjöjjenek az új konzoljaikkal és az azokhoz tervezett AAA címekkel, bár a megjelenés nem lesz éppen zökkenőmentes, hazánkban PS5-ből egészen biztosan hiány lesz már idén (persze nem csak hazánkban, de nálunk nagyon szegényes az első kör).

Hirdetés

Az elvárások tehát magasak, a kereslet pedig egyelőre meghaladja a kínálatot. Ezek ismeretében annyira nem meglepő, hogy a Financial Times szerint a Sony pénzügyi vezetője, Hiroki Totoki 100 milliós eladást jósolt a befektetőiknek a termék életciklusára vetítve. A konzolóriás arra számít, hogy lazán eladnak ennyit az új gépből.

A jóslat egyébként nem annyira légből kapott, mint amennyire annak tűnhet: eddig az összes PlayStation konzolból elkelt ennyi, leszámítva a PlayStation 3-at, de az sem maradt el nagyon a 87,4 milliós eredményével. A PS4 jelenleg 113 millió eladott példánnyal alapot adhat az optimista becsléseknek, azt pedig tudjuk, hogy a Sony a következő generációra is nagyon komoly címekkel készül.

A Sony mindenek felett azt szeretné elérni, hogy a PlayStation 5 gyorsabban fogyjon, mint elődei. Szerintetek erre mennyi esélye van?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)