Hirdetés

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában lett a Blumhouse legsikeresebb filmje

|

A Five Nights at Freddy's filmváltozata nagyobbat ment a Halloweennál is.

Hirdetés

Az elsősorban horrorfilmekben utazó Blumhouse Productions üzleti modellje az, hogy alacsony költségvetésből robbant kasszát: olyan filmek bizonyítják a módszer eredményességét, mint a Paranormális jelenségek, a Halloween, a M3gan vagy legutóbb Az ördögűző: A hívő, amely a gyenge kritikák ellenére a nagyjából 30 millió dolláros büdzséből közel 135 milliót termelt globálisan. Ehhez a névsorhoz csatlakozott a Five Nights at Freddy's széria adaptációja, amely a vállalatot alapító és vezető Jason Blum szerint már azelőtt visszahozta az árát, hogy egyáltalán mozikba küldték volna, szóval magabiztosan indult a 20-25 millió dollárból összehozott feldolgozás. 

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában remekül nyitott a kasszáknál (és hazánkban is az ősz legjobban rajtoló horrorja lett): rekordot jelentő 80 millió dollárral lett az első október végén, amely 2023 legnagyobb debütje a horrorok között, és minden idők második legütősebb nyitása egy videojátékos film számára (egyedül a Super Mario Bros. filmet nem tudta legyűrni, az 146,3 millióval kezdett). 

Hirdetés

A népszerűsége pedig nem volt kérészéletű: Jason Blum Twitteren/X-en árulta el nemrég, hogy a Five Nights at Freddy's film a stúdió 23 éves történetének legtöbb bevételt hozó filmje lett - és mindezt úgy, hogy az Egyesült Államokban a mozis forgalmazás mellett Peacockon is látható volt. Az eddigi csúcstartó M. Night Shyamalan 2016-os thrillere, a Széttörve volt.

A hír írásának pillanatában a FNAF mozi 136 millió dollárt szedett össze az amerikai piacon (amely a stúdiónak a legfontosabb a bevételek szempontjából), és további 147 millió dollárt világszerte, így már 284 millió dollárnál is többet gyűjtött összesen. Jason Blum mindenkinek megköszönte ezt a nagy sikert, élen a játékszéria atyjának, Scott Cawthonnak és a rendezőnek, Emma Tamminak. 

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában a streamingen is szárnyalt: a Universal szerint halloween alkalmából minden idők legnézettebb Peacock-tartalma lett a felkerülése utáni első öt nap alapján, amivel legyőzött olyan nagyágyúkat is, mint A Halloween véget ér és a Super Mario Bros.: A film. 

A folytatás borítékolható, amire Tammi is utalt, amikor a THR-nek elmondta október végén, hogy az első filmnek van néhány befejezetlen szála, amiket a folytatásban el kellene varrniuk. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)