Hirdetés

Az EU jóváhagyta az Activision-Blizzard felvásárlását, és belerúgott egyet a britekbe

|

Az Európai Unió nem ellenzi a Microsoft és az Activision Blizzard összeolvadását, és nem érti, az Egyesült Királyságban miért kardoskodnak ellene.

Hirdetés

Az Európai Bizottság a múlt héten meghozta döntését az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán, és mivel nem látott semmiféle problémát abban, hogy a világ egyik legnagyobb kiadója a Microsofthoz kerülne, zöld utat adott a 68,7 milliárd dolláros üzletnek. A szervezet alelnöke, Margrethe Vestager a napokban beszédet tartott, amiben elmondta, kötelességük (ahogy fogalmazott, "our call of duty") csak azokat a felvásárlásokat megakadályozni, amik tényleg problémásak.

Konkrétan kiszólt a CMA-nak, az Egyesült Királyság piaci szabályozó szervezetének is.

Hirdetés

"Jelen pillanatban néhányan azt gondolják, az ügynökségeknek vagy blokkolnia kell, vagy átengednie az összeolvadásokat. Nincs köztes dolog. Szóval ha blokkolsz, kemény vagy, ha átengedsz, már nem látnak olyan keménynek. Mi nem eszerint működünk."

- jegyezte meg Vestager.

"Összességében a Microsoft és az Activision piaci részesedése alacsony Európában. Csak ha olyan szegmenseket nézünk, mint a »lövöldözős játékoké«, akkor van 20 százalék fölött. A konzolokat tekintve a Sony négyszer annyi PlayStationt ad el, mint a Microsoft Xboxot. Ezeket figyelembe véve nem gondoljuk, hogy az összeolvadás problémás. Úgy hallottam, a Call of Duty egy nagyon népszerű lövöldözősjáték-franchise. Ugyanakkor arra jutottunk, hogy a Microsoft biztosan nem lőné magát lábon azzal, hogy nem árulja a Call of Dutykat a sokkal nagyobb PlayStationös játékosbázisnak. A kollégáink a CMA-nál egyetértettek ebben, és ugyanerre a következtetésre jutottak."

Az EU és a britek abban nem értenek egyet, hogy a felhő alapú szolgáltatások terén van-e ok az aggodalomra. Vestager elmondása szerint számukra kielégítő volt, hogy a Microsoft vállalása alapján az Activision játékokat bármely felhőszolgáltatással elérhetik majd a felhasználók a következő tíz évben, és nem értik, a CMA miért látja ezt másképp.

A Microsoft hivatalosan is fellebbezett, így még egyáltalán nem biztos, hogy nem tudják majd meggyőzni az Egyesült Királyság döntéshozóit, ám csak hónapok múltán születhet végleges döntés.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)