Hirdetés

Az EA vezérigazgatója nem bánná, ha Xbox-exkluzívvá válna a Call of Duty

|

Andrew Wilson hatalmas lehetőséget lát a Battlefield számára.

Hirdetés

Hatalmas bombaként robbant a hír, mikor megtudtuk, hogy a Microsoft felvásárolná az Activision-Blizzardot, az üzlet azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnhet, hiszen a videojáték-piac hatalmas szereplőiről beszélünk, egy ilyen összeolvadás pedig elképesztően sok folyamatra lenne előre nem látható hatással.

Éppen ezért sok fennakadás nehezíti a Microsoft törekvését, a Sony például aggódik, hogy egyszer majd teljesen elveszítik a Call of Duty játékokat PlayStationön.

Hirdetés

Ahogy fentebb is írtuk, elképesztően sok folyamatra lenne kihatással az, ha a Call of Duty esetleg exkluzívvá válna a Microsoft platformjain, és ezt az EA-nél is pontosan tudják. A kiadónál minden bizonnyal szorítanak is azért, hogy az Activision FPS sorozata ne jelenlen meg többet PlayStationre, hiszen az hatalmas lehetőséget biztosítana a Battlefield-széria számára.

Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója nemrégiben egy Goldman Sachs eseményen nyilvánvalóvá tette, hogy a Call of Duty Xbox-exkluzívvá válásában ő hatalmas lehetőséget lát a Battlefield számára:

"Egy olyan világban, ahol megkérdőjeleződik, hogy melyik platformon lesz elérhető a Call of Duty, és hol nem, a Battlefieldnek hatalmas lehetőség, hogy cross-platform működik. [...] Láttunk már olyan filmeket, amelyek nem váltották be a franchise-hiz kapcsolódó elvárásokat. A Star Wars talán ilyen. Aztán láthatjuk, mi történik, ha a megfelelő kreatív csapatot vonják be, hogyan tudnak teljesen újra feltalálni és továbbfejleszteni egy franchise-t. És úgy gondolom, hogy most egy rendkívüli kreatív csapat dolgozik a Battlefieldeken, akiknek hihetetlen ambícióik vannak arra, hogy uralják az FPS piacot."

A jó piacot pozíció ettől függetlenül persze nem jár azonnali sikerrel. A Battlefield 1, V és 2042 sem azt szállította, amire a franchise rajongói számítottak, és ugyan előbbi kettő egész szépen kikupálódott és a mai napig jó játékosszámmal rendelkezik, a 2042 sosem fog azzá a játékká válni, amire az első előzetesek alapján számítottunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)