Hirdetés

Az Activision Blizzard kész megküzdeni a felvásárlást ellenzőkkel

|

Nagy port kavart, amikor a Microsoft bejelentette, hogy felvásárolják az Activision Blizzardot, de az Activision is nagyon szeretné az üzlet sikerét.

Hirdetés

A Microsoft a játékipar egyik legnagyobb szereplője, így amikor bejelentették, hogy meg akarják vásárolni a hasonlóan jelentős Activision Blizzardot, érthető módon sokan azt érezték, hogy ha ez a felvásárlás sikerül, akkor talán egy kicsit túl sok piaci befolyás kerül egy cég kezébe.

Ugyanígy vélekedett a konkurens Sony is, ugyanis ahogy nyilvánosságra került az üzlet, gőzerővel elkezdtek azon dolgozni, hogy mindenáron megakadályozzák és gyakorlatilag már minden érvelést bevetnek, hogy meggyőzzék a különféle versenypiacot szabályzó szerveket.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt előkerült egy jelentés, mely szerint az FTC (Federal Trade Commission, az Egyesült Államok kereskedelmi bizottsága) trösztellenes pert fontolgat a Microsoft ellen, amelyre az Activision egyik vezérigazgatója, Lulu Cheng Meservey a Twitteren reagált:

"Sok spekulációt látni az Activision Blizzard felvásárlásáról. Abszurd az az elképzelés, mely szerint ez a felvásárlás sérteni fogja a versenypiacot. Ez a fúzió a gamerek és az Egyesült Államok járékiparának javát fogja szolgálni, főleg ahogy egyre erősödik a konkurencia külföldről. Szorosan együtt dolgozunk a világ szabályzó szerveivel, de készen állunk küzdeni a tranzakcióért, ha arra lesz szükség."

Egyelőre még nem biztos, hogy az FTC valóban beleáll az üzletbe, de az gyakorlatilag borítékolható, hogy a Sony nem fog addig megállni, amíg nem talál fogást a Microsofton.

Ti mit gondoltok? Valóban jól járhatunk azzal, ha sikerül egybeolvasztani a két óriást vagy garantált a mindent elsöprő monopólium?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)