Hirdetés

A Sony segítségével támadnak ismét az Activision-felvásárlás miatt perelő játékosok

|

A csoportos pert egyszer már elutasította a bíróság, ezúttal egy módosított keresettel próbálkoznak az aggódó gamerek.

Hirdetés

Mostanság úgy tűnhet, hogy a Microsoft nyerésre áll az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlásában, az elmúlt hetek során ugyanis a brit CMA és a japán versenyhatóság is a redmondiaknak kedvező döntéseket hozott az ügyben, és a pletykák szerint pedig az Európai Unió országait képviselő Európai Bizottság is rá fog bólintani az akvizícióra.

Az üzlet legnagyobb ellenzője, a Call of Duty és más játékok Xbox-exkluzívvá tételétől tartó Sony természetesen nem nézi jó szemmel a fordulatot. A vállalat nemrég egy dacos beadványban tiltakozott a briteknél, most pedig egy civil perbe is hajlandó besegíteni, hogy megakadályozza az Activision bekebelezését.

Hirdetés

Sokan emlékezhetnek rá, hogy egy 10 emberből álló, magát "játékosokként" definiáló csoport decemberben peres úton támadta meg a felvásárlást, ám az ügyben eljáró bíróság néhány hete visszadobta a keresetüket lényegében arra hivatkozva, hogy a felperesek nem támasztották alá kielégítően az üzlet piactorzító következményeivel kapcsolatos aggodalmaikat.

A csoport 20 napot kapott a kereset átfogalmazására, amit azóta meg is tettek, a TweakTown beszámolója szerint pedig immáron a Sony is besegít nekik. A lap ugyanis arról ír, hogy egy április 7-i beadványban a Microsoft "meglepetten" vette tudomásul, hogy a japán cég bizonyos dokumentumokat bocsátott a felperesek rendelkezésére.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szóban forgó iratok tartalma ismeretlen, azt viszont tudni lehet, hogy a kereset ismételt benyújtása előtt a csoport a Nintendótól és az Nvidiától is dokumentumokat kért, ám azok nem működtek együtt velük. Mint megírtuk, korábban mindkét cég 10 éves együttműködést kötött a Microsofttal a Call of Duty-széria kapcsán, amire a Sonynak is lenne lehetősége, a PlayStation gyártója viszont teljes egészében szeretné megakadályozni az akvizíciót, így nem kért az ajánlatból.

A játékosok Microsoft-ellenes pere tehát zajlik tovább, a FOSS Patent blog szerzője, Florian Mueller ugyanakkor emlékeztet, hogy a csoportot képviselő ügyvédek korábban több hasonló, felvásárlások megtorpedózására benyújtott keresetet is elbuktak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)