Hirdetés

A PlayStation 5 durván megalázta a konzolpiacot, és ez jó hír

|

A tavalyi hullámvölgy után ismét biztató számokat produkál a konzolpiac, melynek kapcsán a Sony lehet a legboldogabb.

Hirdetés

A pandémia bezártsága alatt a fél világ számítógépeket, konzolokat és mindenféle otthoni szórakozásra alkalmas kütyüket vett, a járvány lecsillapodásával azonban alaposan megcsappant a vásárlási láz, és az érintett termékek iránti kereslet csak az utóbbi hónapokban kezdett ismét emelkedőbe váltani.

A The Financial Times most arról számolt be, hogy a konzolok piacán különösen dinamikusra sikerült a visszatérés, a szegmens ugyanis már a pandémiás pörgés idején megszokott számokat produkál.

A portál összefoglalója az Ampere Analysis előrejelzésére hivatkozva azt írja, hogy az idei évben a konzolos szegmens 7,2%-os növekedéssel 60,9 milliárd dollárosra hízhat, ami hatalmas ugrás a 2022-ben regisztrált 7,3%-os visszaeséshez képest. Az elemzőcég szerint a piac ezzel már majdnem olyan nagy, mint a járványt jellemző felfújt kereslet idején volt.

Hirdetés

Az Ampere Analysis a PlayStation 5 széles körű elérhetővé válásával és az olyan sikercímek megjelenésével magyarázza a nekilódulást, mint a Marvel's Spider-Man 2, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom és a Starfield. A független elemzést látszik alátámasztani a Sony legutóbbi eredménybeszámolója is, mely szerint a PlayStation 5 decemberre elérte az 50 milliós eladást, amivel a pályafutása 160 hete alatt épp annyi fogyott belőle, mint a 117 millió példányban elkelt PlayStation 4-ből.

A japánok ugyanakkor bizakodóak, hogy a 9. generációs hardver végül messzebbre jut az elődjénél, mivel az eddig eltelt idő nagy részében ellátási gondok sújtották a PS5-öt, amelyeket időközben sikerült orvosolni. A Microsoft továbbra sem közöl eladási információkat, de az Ampere Analysis úgy saccolja, hogy az idei évben 7,6 millió Xboxon sikerült túladnia a vállalatnak, ami 15%-os csökkenésnek felel meg. A redmondiak mellett a Nintendo is mínusszal zárhatott: 16,4 millió gazdára talált Switch mellett 18%-os visszaesést könyvelhettek el.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindeközben a PS5 idei eladásai 65%-os növekedést produkálva 22,5 millióra híztak, vagyis egyértelműen a Sony a konzolpiaci kilábalás motorja. Ha viszont hihetünk a pletykáknak, jövőre színre léphet a Switch utódja, ami újabb lökést adhat a keresletnek, miközben PS-fronton a nemrég megjelent slim-variáns és a szintén pletykált PlayStation 5 Pro pörgethetik a bizniszt. Ami a Microsoftot illeti, itt ugyan semmi sem utal új hardver érkezésére jövőre, a redmondiak azonban abban bízhatnak, hogy az Activision Blizzard felvásárlása nyomán a Game Passbe bekerülő sikerjátékok feltornázzák az előfizetéses szolgáltatás iránti keresletet, és egyébként nem kizárt, hogy felpörgetik majd a generációváltást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)