Hirdetés

A Netflix filmek és sorozatok mellett hamarosan már videojátékokat is kínálhat

|

Létrejött a Netflix saját videojátékos divíziója, amit egy tapasztalt szakember irányít.

Hirdetés

Új területen is kipróbálja magát a Netflix, játékokkal kezdenek foglalkozni. A Bloomberg értesülései szerint Mike Verdu lesz a Netflix videojátékokért felelső részlegének alelnöke. Verdu dolgozott korábban az EA Mobile-nál, a szintén mobiljátékokért felelős Zynga stúdiónál, valamint a Facebook VR/AR részlegének alelnöke is volt, nem nevezhető tehát újoncnak a szakmában.

Kétségtelenül ez lesz a Netflix eddigi legmerészebb húzása, hiszen videojátékok még egyik streamingszolgáltató kínálatában sem kaptak eddig helyet. Eddig a Netflix is maximum olyan interaktív filmekkel próbálkozott, mint a Black Mirror: Bandersnatch.

Hirdetés

Nagyon úgy fest, hogy a Netflix elsődlegesen saját címekben gondolkozik, erről árulkodnak a legújabb álláshirdetések is. Nem tűnik merész állításnak az sem, hogy a platform saját exkluzív sorozatai és filmjei alapján készülhetnek majd játékok.

A Netflix továbbra is piacvezető, a Disney+, az HBO Max és az Amazon Prime sem tudott a nyomába érni. A legutóbbi negyedévben viszont kevesebb új előfizetőt szerzett, mint azt előzetesen tervezte, szóval valószínűleg ez is közrejátszik az új megoldások keresésében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Bloomberg belsős forrásai szerint a videojátékok megjelenése nem jár majd az előfizetői díj megemelésével, viszont benne van a pakliban, hogy valamikor a jövőben majd ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy drágulni fog a Netflix. Teljesen életszerűnek tűnik, hogy több szolgáltatással a tarsolyban könnyebben emel majd árat a platform. 

A friss hírek jó hatással volt a Netflix részvényeire, az árfolyam a Bloomberg cikke után emelkedni kezdett. Ugyanez volt tapasztalható egyébként a GameStop Corp. részvények esetében is, melyek kilőttek, és a szerdai nap folyamán 10%-ot emelkedett az árfolyamuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)