Hirdetés

A német kormány nagyon szeretné, hogy Baldur's Gate 3-szintű játékok készüljenek az országban

|

Már évek óta igyekeznek támogatni a játékfejlesztőket, és most is elmondták, örülnének a saját Baldur's Gate 3-uknak.

Hirdetés

Gondolhatnánk, hogy egy akkora országban, mint Németország, minden feltétel adott, hogy kiemelkedő játékok készüljenek, ám AAA szintű játékokból meglepően kevés érkezik onnan. Az utóbbi évekből a Desperados III-at, a Shadow Gambit: The Cursed Crew-t, a Tropico 6-ot, a Destroy All Humans! remake-et vagy a Hunt: Showdownt említhetnénk, de egyik sem az a szint, amit a Baldur's Gate 3 képvisel.

A német kormány 2020-ban indította el ösztönző programját, melynek keretében pénzügyi támogatással segíti a honi játékfejlesztőket. Ennek része a Deutscher Computerspielpreis (DCP) is, egy évente megrendezett díjátadó, ahol a német fejlesztésű játékokat pénzzel is jutalmazzák: tavaly a Chained Echoes, idén az Everspace 2 vihette el az elismerést és a 100 ezer eurós bónuszt.

Hirdetés

A legjobb nemzetközi játék kategóriájában a Baldur's Gate 3-at díjazták, aminek nyilván nem adtak pénzt, inkább példának hozták arra, hogy milyen játékot várnak a német fejlesztőktől.

Michael Kellner államtitkár elmondta, szeretnének pénzzel hozzájárulni ahhoz, hogy ehhez hasonló játékok készülhessenek Németországban is, mert úgy látják, szükség van a játékiparban rejlő lehetőségek kiaknázására.

A DCP keretében a legjobb német játék díjára jelölték még az Atlas Fallent és a Fall of Porcupine-t is, mindkettő 30 ezer eurós támogatást kapott ezáltal. A további nyerteseket és jelölteket ezen az oldalon találjátok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)