Hirdetés

A Microsoft több mint 10 milliárd dollárért vásárolhatja fel a Discordot

|

Egyes értesülések szerint a Microsoft újabb grandiózus beruházásra készül, ezúttal a Discord a célpont.

Hirdetés

A Bloomberg forrásai szerint a Microsoft fel szeretné vásárolni a népszerű chatalkalmazást, a Discordot, az akvizícióra pedig akár több mint 10 milliárd dollárt (3072 milliárd forintot) is készek áldozni a redmondiak. Fontos megjegyezni, hogy még a Bloomberg szerint is a tárgyalások nagyon korai szakaszánál jár csak a két cég, egyelőre még nincs leütve konkrét megállapodás. 

Akad egyébként olyan forrás is, amely szerint a Discord előbb dobja nyíltan piacra részvényeit, minthogy eladja az egész céget. Elvileg a Discord illetékesei keresték fel a Microsoftot, tehát a két cég közötti párbeszédet ők, nem pedig a potenciális vevő indította el.

Hirdetés

Nem a Microsoft az egyetlen kérő, a híresztelések szerint az Amazon és az Epic Games is bejelentkezett már a Discordért, melynek immár nagyjából havi 140 millió felhasználója van. A cég piaci értéke már meghaladja a 7 milliárd dollárt, így a 10 milliárdos vételár egyáltalán nem tűnik lehetetlennek. 

A hivatalos bejelentésekig persze nem tudhatunk semmit sem biztosan, de kétségtelen, hogy nagyot dobhatna a Discord az Xbox konzolok kommunikációs képességein. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)