Hirdetés

A Facebook reklámokat fog tenni a VR játékokba

|

Az Oculus Quest 2 felhasználók a következő hetekben kezdhetnek majd belefutni az első hirdetésekbe.

Hirdetés

A Facebook azt tervezi, hogy reklámokat csempész az Oculus Quest játékokba és alkalmazásokba a következő hetekben.

A hirdetések célzására a Facebook profilokban található adatokat fogják felhasználni, így alapvetően mindenki olyan reklámokat talál majd, melyek relevánsak lehetnek a fogyasztói szokásaik és érdeklődési köreik szempontjából.

A cég ígérete szerint a magánbeszélgetésekhez hasonló érzékeny adatokhoz nem fognak hozzányúlni.

Hirdetés

Az Oculus blogposztja szerint a virtuális térbe rejtett hirdetésekre azért van szükség, mert "ez kulcsfontosságú része lesz egy fenntartható platform üzemeltetésének". Nos, ezt ismerjük.

A fejlesztők ígérete szerint a reklámok célzásához nem fognak Oculusból származó adatokat használni, szóval a nem, magasság, súly és hasonló infók állítólag biztonságban vannak, de hát ezt nehezen tudjuk komolyan vehető ígéretnek venni.

Ami az apró pozitív oldala ennek a dolognak, hogy a reklámbevételeket részben az adott alkalmazás fejlesztői fogják megkapni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Egyébként az egész modell még nagyon kísérleti fázisban van. Az Oculus például még nem döntötte el, hogy be akarnak-e építeni reklámokat az Oculus Home felületre, ahogy azt sem, hogy milyen, VR-ban jobban működő reklámozási megoldásokat használhatnak a "'lapos" hirdetéseken felül. Ez még mind a jövő zenéje lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)