Hirdetés

Hivatalosan is halott a Nintendo 3DS

|

Tegnap véget ért a 9 éves sikertörténet: leállt a Nintendo 3DS kézikonzol gyártása.

Hirdetés

A Nintendo 3DS 2011-ben került először piacra, még akkor, amikor mindenki igyekezett valahogyan 3D-t csempészni a filmjeibe és játékaiba. A nagy N persze ezen a téren is újított, és megalkotott egy olyan 3D-s kijelzőt, amelynek speciális hatásaihoz nem kellett szemüveg. A piac zabálta a kütyüt, de nem csak ezért: számtalan elképesztő játékot kaptunk a kétképernyős handheldhez.

Most, egy köze 10 éves sikertörténet és 75,87 millió eladott példány után a Nintendo leállította a konzol gyártását. Ha megpróbálunk fellépni a 3DS angol oldalára, az már közvetlenül a Nintendo főoldalára fog átirányítani. Ezzel hivatalosan is vége a dalnak.

Hirdetés

A konzol már eleve nem volt egy mai gyerek, de a mobiljátékok sikere mellett egyébként is megkérdőjelezhető volt a létjogosultsága. Az utolsó szöget a Nintendo Switch verte bele a 3DS koporsójába, ami a hordozhatósága miatt gyakorlatilag teljesen indokolatlanná tette a kis konzolra való fejlesztést.

Ebben a videóban felidézhettek pár igazán kiváló játékot, amit minden 3DS tulajnak érdemes kipróbálnia, de persze kommentben jöhetne még saját emlékek és kedvenc játékok.

A 3DS/Nintendo Wii U korszak volt valószínűleg az utolsó, amiben a Nintendo két platformra koncentrált. A jövő egyértelműen a hibrid platformé, hogy ez jó dolog-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)