Hirdetés

Így gyorsíthatod fel az otthoni wifit

|

Nem mindig egyértelmű, hogy hova a legérdemesebb tenni a wifi routerünket, de ezzel az alkalmazással kicsit egyszerűbb lesz a döntés.

Hirdetés

A legtöbb ember valószínűleg azt feltételezi, hogy ha előfizet egy gyorsabb internetcsomagra, akkor automatikusan megduplázódik a sebesség és bele sem gondol, hogy talán még a meglévő interneteléréséből sem hozza ki a benne rejlő potenciált. Több dolog is meghatározza az otthoni sebességet, ezek közül pedig a routerünk elhelyezkedése az egyik legfontosabb.

Ahhoz, hogy a kapcsolatunk minél gyorsabb és stabilabb legyen, arra van szükség, hogy a wifi routerünk által sugárzott jel minél kevesebb veszteséget szenvedjen miközben átszeli az étert. Az ingyenesen letölthető Androidos alkalmazás, a Wifi Analyzer pont ennek a megállapításában segít nekünk, nem csak otthon, de akkor az utcán található wifi kapcsolatok vizsgálatában is.

Az alkalmazás dBm mértékegységben fejezi ki a telefonunk által vett wifi erősségét. Általában negatív értékeket fog mérni, mert ugye a jel erőssége gyengül, mire eljut a telefonunkig, így az ideális az, ha a nullához minél közelebbi értékeket tudunk mérni. Általában véve az az ökölszabály, hogy egy magasabb pontra érdemes helyezni a routert, de ezzel az alkalmazással meg is bizonyosodhatunk ennek a helyességéről.

Ti milyen trükkökkel javítjátok a net sebességét?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)