Hirdetés

Facebook mobil - most mit kapunk pontosan?

|

Maga Mark Zuckerberg mutatta be tegnap a Facebook Home-ot, ami az elmúlt napokban, hetekben megmozgatta a szakma fantáziáját.

Hirdetés

Mindenki azt hitte, hogy érkezik a Facebook mobil, oprendszer, vadakat terelő juhász - de nem egészen azt kaptuk, amit vártunk.

Múlt héten már a PC World-ös kollégák pletykáltak kicsit a Facebook mobil kapcsán, akkor lehetett már sejteni, hogy a HTC és Facebook közös projektje kerül majd a középpontba. Aztán megtörtént a nagy bejelentés, és mégsem lett akkora a durranás, mint vártuk, bár Zuckerberg szerint beköszöntött a szép, új világ.

A Virtualitás blog számolt be arról, hogy a bemutatott Facebook Home gyakorlatilag egy Android alkalmazás, nincs is ezen mit szépíteni. A telefonunk képernyőjén az alkalmazások, ikonok helyét egy új kezelőfelület veszi át, ahol ismerőseink aktivitása, közösségi események kerülnek előtérbe. Nem nagyon értem, hogy ez miért is lehet jó, de a Facebook fejese szerint ez egy kezelőfelület a telefon operációs rendszere és az alkalmazások között, ami mindent összeköt, szép, ezért hasznos.

A Facebook Home április 12-től lesz elérhető pár komolyabb androidos telefonra, a HTC viszont már támad ezzel a funkcióval, a HTC First lesz az első készülék, amelyre gyárilag rákerül az alkalmazás. Ti mit gondoltok, mekkora újítás a közösségi oldal mobilos ötlete?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)