Hirdetés

Zack Snyder szerint csak az agymosott DC-rajongók nem tudják értékelni Az acélember végét

|

Elég konkrét ok miatt nem tetszett a befejezés a rajongók egy részének.

Hirdetés

A nemrég a második Aquaman mozival elbúcsúzott DC moziverzum, a DCEU anno még a Zack Snyder-féle 2013-as Az acélemberrel startolt el. A film pozitív fogadtatásban részesült, annak végével viszont nem mindenki volt kibékülve, főleg a keményvonalas DC Comics- és Superman-rajongók közül. A moziban ugyanis az utolsó csata végén Henry Cavill Supermanje nemes egyszerűséggel fogja a főgonoszt, Zod tábornokot, és eltöri annak nyakát. Ahogy a legtöbb szuperhős, úgy a képregényekben Superman sem szokott gyilkolni, ezért váltott ki ellenérzéseket ez a finálé a rajongókból.

Most, több mint 10 évvel később Zack Snyder elmondta saját véleményét is erről az Empire Magazine kérdéseire felelve. 

Hirdetés

Snyder rögvest egy elég erős állítással kezdte, miszerint a rajongóknak "át van mosva az agya", és ezért nem tudják elfogadni a gyilkoló Supermant. Így fogalmazott:

"Az egyetlen ok, amiért nem vagyok meglepve, az az, hogy néhány embernek átmosták az agyát egy csomó olyan anyaggal, amely nem felel meg az igazi kánonnak. És ez így van rendjén. Ők a saját útjukat járják."

Messze nem ez az első alkalom egyébként, hogy a rendező védeni próbálja a gyilkoló hősöket. Korábban a Varietynek nyilatkozta a következőket Batmanről, illetve arról, hogy a Denevérember sem riad vissza a gyilkolástól a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című filmben:

"Az emberek mindig azt mondják, hogy 'Batman nem ölhet'. Szóval Batman nem ölhet, ez a kánon. Én meg azt mondom: 'Oké, nos, az első dolog, amit tenni akarok, amikor ezt mondod az, hogy látni akarom, mi történik. Erre ők: 'Hát, ne hozza őt olyan helyzetbe, hogy meg kelljen ölnie valakit.' Erre én: 'Hát, ez olyan, mintha csak az istenedet akarnád védeni egy elég furcsa módon, nem igaz? Ezzel pedig épp az istenedet teszed lényegtelenné.'"

Nagyjából arról lehet itt szó tehát Snyder szerint, hogy a képregényekben bemutatott karakterábrázolás messze nem tekinthető szentírásnak. Valószínűleg elég sok rajongónak erről egészen más lenne a véleménye.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)