Hirdetés

Az eredeti Hulk ismét összecsap a Marvel jól ismert zöld monstrumával

|

Tudtátok, hogy nem Bruce Banner alteregója volt a Marvelnél az első Hulk? Most visszahozza a kiadó az eredeti karaktert is.

Hirdetés

A jelenleg is futó Immortal Hulk képregénysorozat 30. számában egy rég nem látott szereplőt hozott vissza a Marvel Comics. Kevesen tudják, de Bruce Banner előtt már bemutatott egy másik Hulkot is a kiadó: ő volt "Xemnu The Living Hulk", aki a Journey into Mystery #62-ben bukkant fel először 1960-ban. 

Hirdetés

A legendás alkotópáros, Stan Lee és Jack Kirby álmodták meg a karaktert, az említett képregény borítóján pedig hatalmas betűkkel szerepel is a figyelmeztetés: "here comes the Hulk". Az elmúlt évtizedekben volt már rá példa, hogy Xemnu és Hulk (mármint Bruce Banner) összeakasztották bajszukat, erre pedig az említett Immortal Hulk sorozat legújabb füzetében ismét sor került. 

Bármennyire is furcsa, Xemnu elsősorban nem fizikai ereje, hanem pszichonikus képességei miatt jelent nagy fenyegetést, hipnotizálni tudja ugyanis az embereket. A szőrös óriást most épp arra használja a Roxxon vállalatot vezető Dario Agger (egy gyakorlatilag minótaurusszá változó üzletember, akit lehetséges, hogy Christian Bale alakít majd a Thor 4-ben, de ennyire ne kalandozzunk el), hogy rossz színben tüntesse fel Hulkot a média, és így a nyilvánosság előtt. Agger egy halom méretes szörnyeteget engedett szabadon Phoenix városában, Hulk pedig hiába próbálta legyőzni őket, végül a semmiből felbukkanó Xemnu mentette meg a napot. 

Agger szándékai egyértelműek, Hulk helyére a "régi Hulkot", Xemnut akarja ültetni, aki tökéletes alany arra, hogy az egész országot meggyőzze, ő a legcukibb Hulk a világon, az eredeti zöld óriás pedig mocsok alak.  Xemnu egyébként elég konkrét módon kezdi a tömeghipnózist: arra szombat reggeli tévéműsorokra, a műanyag játékok illatára, és egyéb kedves gyerekkori képekre emlékezteti az embereket (épp veszi őt a TV, szóval tömegeket ér el), majd ezeket a kedves emlékeket összeköti saját magával, egészen pontosan úgy fogalmaz, hogy ha az emberek emlékeznek ezekre, akkor "őrá emlékeznek". Nyakatekerten hangzik a dolog (az is), de a lényeg az, hogy végül Hulk elkezdi szétverni Xemnut, a tévénézők pedig immár nem a zöld védelmezőnek, hanem a nagy szőrös fehér lénynek drukkolnak. 

Kíváncsian várjuk, az eredeti Hulk hogyan mászik majd ki a slamasztikából. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)