Hirdetés

Ütős sztorival érkezett volna Guillermo del Toro és Neil Gaiman Doctor Strange-filmje

|

Merőben máshogy alakult volna Dr. Stephen Strange mozis debütálása, ha a Marvel nem zárkózik el az ötlettől.

Hirdetés

Ma már nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor nem folytak a csapból is a szuperhősös filmek és sorozatok, hiszen már több mint 15 év telt el azóta, hogy az első Vasember 2008. április 14-én berobbant a mozikba, útnak indítva az egész trendnek megágyazó Marvel-moziverzumot.

Hollywood persze korábban is próbálkozott a képregényes műfajjal, elég csak az 1998-as Pengére, vagy Sami Raimi nagy sikerű Pókember-trilógiájára gondolni, egy időben pedig még az is felvetődött, hogy Doctor Strange is kap egy saját mozit, méghozzá a legendás író-képregényszerző Neil Gaiman (The Sandman, American Gods) és a nem kevésbé körülrajongott rendező, Guillermo del Toro tolmácsolásában.

Hirdetés

2007-et írtunk, vagyis még Robert Downey Jr. Tony Starkjának színrelépése előtt jártunk, amikor Gaiman és del Toro prezentálták az erről szóló elképzelésüket a Marvel illetékeseinek. Az író elmondása szerint produkcióból azért nem lett semmi, mert Doctor Strange karaktere egészen lent foglalt helyet a stúdió prioritási listáján, amit az is igazol, hogy végül az MCU-ban is csupán 2016-ban bukkant fel.

Gaiman ugyanakkor Josh Horowitz Happy Sad Confused című podcastjében tavaly elárulta, hogy miről szólt volna Del Toróval közösen dédelgetett történet. A beszámoló alapján egy olyan Stephen Strange-et álmodtak vászonra, aki a természetfeletti képességei révén kiszakadt az időből.

"Az elképzelés tehát az volt, hogy átmegy ezen az egész képzésen, hogy a világ legnagyobb varázslójává váljon, talán valamikor az 1930-as, vagy késő 1920-as években, majd 90 éven át Greenwich Village-ben él változatlan külsővel, de ez senkinek sem tűnik fel igazán. Valahogy tetszett nekünk ez az ötlet, hogy úgymond kiesett volna az időből. De mindez nagyon Steve Ditko-szerű lett volna, mert hát tudod, ő a legjobb."

- mesélte az író a műsorban a Marvel ikonikus képregényrajzoló-írójára, a Doctor Strange és a Pókember társalkotójára utalva. Mondanunk sem kell, hogy a rövid beszámoló láttán, Gaiman és del Toro képességeit ismerve végtelenül fáj a szívünk, hogy a stúdió nem adott zöld utat a projektnek, de ahogy a közhely is tartja, az élet csupa lemondás.

Adja magát viszont a kérdés: ti melyik színészt képzelnétek el az ideális Doctor Strange-ként ebben a sosemvolt filmben? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)