Hirdetés

Ülj le, mielőtt ezt elolvasod - jön az Alkonyat reboot

|

A Lionsgate visszahozná a szerelmes vámpírokat, de van egy csavar a történetben.

Hirdetés

Hollywood mindig is erősen épített a nézőközönség nosztalgiájára, ezért cseppet sem meglepő, hogy most épp 2000-es és 2010-es évekből rángat elő mindenki különböző franchise-okat. A jelek szerint ebbe a sorba kíván beállni a Lionsgate is, aminek bizonyára sokan örülnek majd, míg mások, akik szerint a vérszívók nem bírják a napfényt, és pláne nem csillog a testük, lemondó sóhajjal temetik arcukat a tenyerükbe.

Nagyon úgy néz ki, hogy a cég egy animációs Alkonyat sorozattal akarja visszahozni a szerelmes vámpírokat. Ez derült ki legalábbis Michael Burns, a Lionsgate elnökének nyilatkozatából, amit kedden, a Morgan Stanley médiaeseményén tett közzé.

Hirdetés

"Ki fogunk jönni egy Alkonyat sorozattal, egy animcáiós sorozattal, ami szerintem sokakat érdekelni fog."

Az, hogy érdekelni fogja-e az internet népét, nem kérdés. A 2000-es évek végén, 2010-es évek elején elején voltak, akik kiröhögték, és voltak, akik vehemensen imádták Stephenie Meyer könyveit és az azokból készült filmeket. Meyer négy kötetet adott ki 2005 és 2008 között, melyek az Alkonyat, Újhold, Napfogyatkozás és Hajnalhasadás címeket viselték. Ezeket 2015-ben egy új könyv, az Egy életem, egy halálom követte, mely újragondolta az eredeti történetet, és megcserélte Bella és Edward nemeit egy újfajta dinamika kedvéért. A széria legutóbbi része az Éjféli nap volt 2020-ban, ez Edward szemszögéből mesélte el az első könyv eseményeit.

Az első négy regény történéseit öt filmben adaptálták 2008 és 2012 között, melyek összesen 3 milliárd dollárt termeltek a mozipénztáraknál, valamint sztárt faragtak Robert Pattinsonból és Kristen Stewartból. Az Alkonyat könyvek és filmek a nyilvánvaló pénzügyi siker mellett a popkultúrába is beivódtak, így teljesen érthető, hogy a Lionsgate fel akarja támasztani a franchise-t.

Michael Burns legutóbbi kijelentése a második eset, hogy szóba került az adaptáció. Először 2023 áprilisában röppentek fel pletykák az animációs projekt létezéséről a Variety meg nem nevezett forrásainak köszönhetően. Ez mind azt jelenti, hogy ugyan hivatalos bejelentés még nem történt, de szinte biztosan úton van már az Alkonyat széria.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)