Hirdetés

Tudtad, hogy eredetileg Harrison Ford is szerepelt az 1982-es E. T., a földönkívüliben?

|

Más kérdés, hogy valószínűleg fel sem ismerted volna, ha nem vágják ki a jelenetét.

Hirdetés

Több mint 40 évvel ezelőtt, 1982 decemberében futott be a hazai mozikba Steven Spielberg ikonikus, az E.T. névre keresztelt földönkívüli hazajutását középpontba állító kalandfilmje, ami elsöprő sikert aratott, ezzel pedig örökre beírta magát a filmes történelemkönyvekbe. Nos, itt jön azonban a képbe Harrison Ford is, aki az eredeti tervek szerint egy cameo formájában tűnt volna fel a produkcióban.

Mostanra már összeszámolni is nehéz lenne, hogy hány karaktert formált meg az évek során a 82. életévét taposó színészlegenda: Han Solo, Indiana Jones, Rick Deckard, Dr. Richard Kimble és akkor még tényleg csak a legismertebb szerepeit említettük. És bár az E.T., a földönkívüli végleges változatból kivágták a jelenetét, eredetileg ebben is szerepelt volna egy rövid betét erejéig.

Hirdetés

Ford a filmben egy iskolaigazgatót alakított, aki egy sötét irodában oktatta ki a főszereplőt, a Henry Thomas által megformált Elliottot a droghasználatról, és annak veszélyeiről. A jelenetet később azonban Speilberg kivágta a filmből, úgy érezte, hogy az nem passzol annak narratívájához, nem ad hozzá annyit, hogy érdemes legyen megtartani.

Érdekesség, hogy a jelenetben Ford arca egyáltalán nem látszik, lényegében végig hátulról mutatja őt a kamera, így könnyen lehet, hogy amennyiben tényleg bekerült volna a snitt a végleges változatba, ám szerepeltetik a stáblistán, csak sokkal később derült volna fény a kilétére. Bár tény, hogy beszélni hallhatjuk, de azért legyünk őszinték, ez alapján is elég nehéz lett volna beazonosítani a színészt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)