Hirdetés

Tragikus balesetben halt meg a Hair sztárja

|

Treat Wiliams 71 évesen vesztette életét.

Hirdetés

A Hair című 1979-es musical egyik főszereplője és az alkotás címét is adó dal előadójának halálát az ügynöke, Barry McPherson erősítette meg. Az eddig elérhető információk szerint Williams június 12-én, hétfő délután halt meg, miután egy autós elévágott, ahogy a színész motorjával közlekedett.

Bár több ízben jelölték Golden Globe-ra, egyszer pedig Emmy-díjra is, Williams legemlékezetesebb alakítása kétségtelenül George Berger szerepe marad a Hair-ből. Ennek ellenére haláláig aktív volt, az IMDB-oldala szerint  129 alkalommal állt kamera előtt, két alakítását pedig még láthatják majd a rajongói.

Hirdetés

"Megsemmisültem. A világ egyik legkedvesebb embere volt. Rendkívül tehetséges volt, vérbeli színész. A rendezők imádták. A hetvenes évek vége óta Hollywood szívében élt. Nagyon büszke volt az idei alakításaira és nagyon boldog volt a munkákkal, amiket szereztem neki"

- írta McPherson a People magazinnak küldött közleményében.

Williams 1951. december 1-én született a connecticuti Rowaytonban. Ezután a pennsylvaniai Franklin and Marshall College hallgatója volt, első alakítására pedig 1975-ben került sor a Deadly Hero című filmben. Ezt pár kisebb alakítás követte, mielőtt 1979-ben megkapta Berger szerepét.

Bár a musical már akkor is nagyon népszerűvé vált, Williams ezt követően inkább kisebb szerepeket kapott. Emlékezetes alakítást nyújtott Sergio Leone Volt egyszer egy amerika című gengszterfilmjében, ezt követően azonban inkább epizódszerepek és mellékszerepek vártak rá, talán az Everwood sorozatból emkékezhettek még rá többen. Érdekesség, hogy szerepelt a Birodalom visszavág-ban, de ezt bizonyára nem sokan tudják, ugyanis egy névtelen birodalmi katonát alakított, ráadásul a stáblistára sem került fel a neve.

Amikor nem színészkedett, imádta a repülést, sőt, meg is szerezte a pilótaengedélyt, amellyel akár utasszállító gépeket is vezethetett, emellett repülőoktatóként is dolgozott, illetve írt egy mesekönyvet is a repülésről.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)