Hirdetés

GameStar Könyvajánló - David Gibbins: Total War: Attila kardja

|

Attila nem csak a The Creative Assembly stratégiájában, de David Gibbins könyvében is Róma felé nyomul.

Hirdetés

Az egykoron még dicső Római Birodalmat a Krisztus utáni 400-as évekre már bukás fenyegeti: belülről hatalmi ellentétek bomlasztják, kívülről pedig barbár csapatok fenyegetik a határvonalakat, azonban egy minden korábbinál veszedelmesebb haderő, Attila, a hun seregének érkezése végképp a kétségbeesésbe taszíthatja Rómát. 

A Total War: Rome-sorozat 2013-as első részével, a Karthágónak vesznie kell című regénnyel a témában már bizonyító David Gibbins jó érzékkel nyúlt Attila történetéhez. A gyakran hiányos történelmi adatokat a saját fantáziájával duzzasztja fel valós és kitalált karaktereket segítségül hívva, így a jelenleg ismert források alapján megpróbált hiteles képet adni a korabeli eseményekről, mint például a Kr. u. 451-ben a hunok és a római serege között vívott catalaunumi csatának, amely remek alternatívát adhat a tényleges történéseknek.

Gibbinsnek így sikerült egy végletekig feszített, drámai regényt összehozni, amelyet imádni fognak a stratégák és a Total War széria kedvelői is. Ha szeretnétek többet is megtudni a Total War: Attila kardja részleteiről, akkor olvassátok el a CineStar cikkét a könyvről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)