Hirdetés

Törölték a Batman Beyond filmet, amiben Michael Keaton is visszatért volna

|

A DCEU újragondolásának esett áldozatul a projekt, amelyben Batman kiképzi utódját.

Hirdetés

Rövid időn belül másodjára állítják a feje tetejére a DC filmes univerzumát: először a Warner és a Discovery egyesülését követően hozott meg a David Zaslav személye körül csoportosuló vezetés egy sor fájdalmas döntést a költségcsökkentés jegyében, most pedig a DCEU következő 10-15 évét meghatározó vízió, amit DC Films élére kinevezett James Gunn és Peter Safran dolgoznak ki, szedi áldozatait. Minden olyan tervezett, vagy akár már be is jelentett projekt kukában végezheti, amelyik nem illeszthető bele az új, még formálódó koncepcióba.

Az már biztos, hogy a Woder Woman 3 nem valósulhat meg, Petty Jenkins rendezőtől el is köszöntek, de a veszteséges, vagy épp hogy csak nyereséges (ez még nem dőlt el) Black Adam folytatása sem valószínű. Hasonlóan kilátástalanok Az Acélember 2 esélyei, hiába tért vissza Henry Cavill Supermanként, Jason Momoa pedig minden bizonnyal utoljára fogja eljátszani a félig ember, félig atlantiszi Arthur Curry-t az Aquaman és az Elveszett királyságban. Ellenben a színésztől nem feltétlenül kell búcsúzniuk a DC-rajongóknak, ugyanis azt pletykálják, ő az első számú jelölt Lobo, a czarniai fejvadász szerepére, kinek ereje Supermanével vetekszik.

Hirdetés

Időközben egy másik, eddig gondosan titkolt projekttel kapcsolatos híresztelések is szárnyra kaptak. elsőként a The Hot Mic with Jeff Sneider and John Rocha egyik házigazdája, az iparági bennfentes Sneider legutóbbi műsorában arról számolt be, hogy James Gunn és Peters Safran lefújták egy önálló Batman film előkészületeit, amelyben ismét Michael Keaton alakította volna Bruce Wayne-t. A forgatókönyv megírásával állítólag Christina Hodsont bízták meg, akinek portfóliójában az ŰrDongó, a Ragadozó Madarak, a leforgatása után törölt Batgirl film és a bemutatásra váró Flash - A Villám szkriptjét találjuk.

Sneider értesüléseit később Umbert Gonzales, a TheWrap munkatársa nemcsak megerősítette, hanem még ki is egészítette egy igen fontos részlettel: a szóban forgó film szerinte a Batman Beyond (Európában Batman of the Future címen ismerték) adaptációja lett volna. Az 1999 és 2001 között futott, összesen három évadot és 52 epizódot megért animációs sorozat előretekerte az idő kerekét 2039-ig, és egy futurisztikus Gothamet mutatott be, amely felett a nyugdíjas korba lépett Bruce Wayne már úgy sem képes őrködni, hogy egy high tech öltözéket készített magának. A véletlen úgy hozza, hogy megismerkedik Terry McGinnisszel, egy kiváló adottságokkal rendelkező tinivel, akinek az apja szintén gyilkosság áldozata lesz, s bár Bruce kezdetben ódzkodik az ötlettől, végül a tanítványává fogadja a fiút.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Már ennyi is bőven elég lenne ahhoz, hogy elszoruljon a projekt törlése miatt csalódott rajongók szíve, ám csak ezután következett a kegyelemdöfés, amit a The Hollywood Reporter hírlevele vitt be. A filmes szaklap úgy tudja, Hodson előadta a vezetőknek, hogy miről szólna a Batman Beyond adaptációja, amit lelkesen fogadtak, és zöld utat kapott a forgatókönyv, ám körülbelül két héttel azután, hogy felfogadták James Gunnt és Peter Safrant, szóltak neki, hogy álljon le. Pedig Hodson szkriptje szerint ismét fellángolt volna a szerelem a Denevérember és a Macskanő között. Talán még Michell Pfeiiffer is igent mondott volna a felkérésre.

A dolgok jelen állása szerint tehát Keatonnel csupán a már említett Flash moziban találkozunk, a Batgirlhöz felvett jelenetei a filmmel együtt elenyésztek, és félő, hogy már sosem tudjuk meg, élőszereplős formában is működne-e a Batman Beyond koncepciója.

Ti kíváncsiak lettetek volna a filmre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)