Hirdetés

A Csernobil sorozat írójának túl ismerős a koronavírust érintő információk elhallgatása

|

Mivel a nagy sikerű Csernobil sorozat forgatókönyvéért is ő felelt, tud ezt-azt arról, hogy mi történt annak idején.

Hirdetés

A tegnapi intézkedések következtében valószínűleg a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy a koronavírus terjedése elleni harc egy új stádiumába lépett hazánkban is. Természetesen nem csak itthon súlyosbodik a helyzet, a világ legtöbb országában kiemelt fontosságú téma a COVID-19 megfékezése. Amerikában most egy meglehetősen vegyes fogadtatású kormányhatározat szivárgott ki, amit a készülő The Last of Us sorozat írója a csernobili katasztrófa kezeléséhez hasonlított.

Hirdetés

Craig Mazin a Reuters egyik cikkére reagált, amiben a Trump-kormányhoz közel álló hivatalos személyek szólaltak meg arról, hogy az Egészségügyi Minisztériumnál rengeteg adatot titkosítottak a koronavírusról a kormány kérésére. Mazin a Twitteren egyetlen szóval fejezte ki nemtetszését: Csernobil.

Ezzel az amerikai kormányt az 1986-os katasztrófát eltitkolni kívánó szovjet vezetéshez hasonlította, akiknek felelőtlen döntései rengeteg emberéletet követeltek. A jelenleg a The Last of Us sorozaton ügyködő Mazin forgatókönyvíróként nagyban hozzájárult a tavalyi Csernobil című HBO sorozat sikeréhez, ami több epizódon keresztül is foglalkozik az eltusolásokkal és a bürokrácia útvesztőivel.

Egyelőre persze nem tudjuk, hogy mennyire találó a párhuzam, mindenesetre aggasztó a lehetőség, hogy a nyilvánosság nem feltétlenül rendelkezik minden szükséges információval a vírus terjedésének mértékéről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)