Hirdetés

Szeretnéd tudni, hogy tanult meg Ana de Armas angolul? Te is utánacsinálhatod

|

Szeretnéd tudni, hogy tanult meg Ana de Armas Angolul? Te is utánacsinálhatod

Hirdetés

A kubai születésű Ana de Armas napjaink egyik legfelkapottabb hollywoodi színésznője. Pályafutását hazájában kezdte, majd amint betöltötte a 18-at, Madridba költözött. Itt hat évadon át szerepelt egy népszerű spanyol sorozatban, és csak ezután próbált szerencsét az Egyesült Államokban. 26 évesen érkezett az országba, és az első időszakban alig beszélt angolul, ezért nem is igazán értette, hogy milyen szöveget adnak a szájába az első néhány filmjében. Minderről a színésznő a Saturday Night Live legutóbbi adásában beszélt, amelynek ő volt a házigazdája.

De Armas felidézte azt a pillanatot is, amikor még kvázi kezdőként Robert De Niróval dolgozott A kőkezű (Hands of Stone) című bokszdrámán. A világsztár a forgatás szünetében megjegyezte, hogy nemsokára Kubába utazik, és ha már egyszer arra jár, akkor meglátogatja a színésznő szüleit. El is kérte a telefonszámukat. Telt-múlt az idő, aztán egyszer csak megcsörrent a telefon, és a vonal túlsó végén Ana apja mesélte izgatottan, hogy képzelje el, Robert De Niro felkereste a munkahelyén.

Hirdetés

Mint említettük a színésznő úgy érkezett az országba, hogy nem tudott angolul, ezért úgy szívta magába a nyelvet, ahogy bárki más is tette volna: Jóbarátokat nézett.

"Ki gondolta volna, hogy Chandler Bing a legjobb angoltanár? Úgy értem, nézzetek meg most, lehetnék ennél jobb angolból?"

- tréfálkozott. De persze ahhoz, hogy valaki színész legyen Hollywoodban, több kellett, ezért beiratkozott minden Kubában és Spanyolországban szerzett rutinja ellenére beiratkozott egy színitanodába (a kurzust egyébként lehúzásnak nevezte), ahol rögvest kiütköztek a nyelvi hiányosságai. A próbameghallgatás során egyetlen mondatot kellett jól előadnia, ez volt az "I beg your pardon." (magyarul Hogyan? Kérem?, de jelenthet bocsánatkérést is), amit a színésznő szó szerint értelmezett, ezért könyörgőre fogta. Miután hallhatta egy másik színészpalánta előadásában, persze leesett neki a tantusz.

Ana de Armast legutóbb a Szöszi című, Marilyn Monroe-ról szóló életrajzi drámában láthattuk, alakításáért Oscar-díjra is jelölték. A soron következő projektjei a Ghosted Chris Evansszel (ezt április 21-től lehet megnézni az Apple TV+-on), valamint a Ballerina című John Wick spin-off, amelynek nemrég fejeződött be a forgatása, és előreláthatóan 2024. június 7-én kerül majd a mozikba.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)