Hirdetés

Rossz Avatár meghallgatására ment az Az utolsó léghajlító színésze

|

Ken Leung összekeverte a Netflix sorozatát James Cameron Avatar mozijával, de így is megkapta a szerepet.

Hirdetés

Stílusa, témája és karakterei miatt könnyen hihetné egy laikus, hogy az Avatár: Az utolsó léghajlító valamely távol-keleti ország kulturális terméke, de az igazság az, hogy egy óceánnal odébb kellene a választ keresnie, mivel tetőtől talpig amerikai. Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko a Nickelodeon égisze alatt valósították meg a három évados animációs sorozatot, majd folytatták annak történetét a négy évadig jutott Korra legendájával.

Emellett számos kapcsolódó regény, képregény és videojáték is készült, sőt, mi több, 2010-ben M. Night Shyamalan, a Hatodik érzék rendezője megpróbálkozott egy élőszereplős mozifilmmel is, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A lényeg, hogy a franchise nem valami obskúrus, kizárólag a titkos jelszó birtokában lévő beavatottak által ismert titok, hanem komoly hírverés övezte médiatermék.

Hirdetés

Ettől persze még nem kötelező mindenkinek ismernie, és bevallom, hogy nekem is előbb ugranak be az avatár szó hallatán a Pandora kék na'vijai, semmint Aang, Katara, Sokka vagy a többiek. És úgy látszik, nem vagyok ezzel egyedül, mivel a netflixes Avatár: Az utolsó léghajlító sorozat egyik színésze abban a tudatban ment el a meghallgatásra, hogy James Cameron Avatarjának egyik szerepére jelentkezik. Nem segített, hogy a casting teljes titokban egy másik projektnek álcázva zajlott, sem az, hogy a Zhao parancsnokot megszemélyesítő Ken Leung (Fűrész, X-Men: Az ellenállás vége, Lost) egyáltalán nem ismerte a Nickelodeon sorozatát.

A Deadline-nak nyilatkozó Leung ugyanakkor nem bánja, hogy végül mégsem lett kék, mint ahogy arra is előnyként tekint, hogy laikusként keveredett a produkcióba, mentesen mindenféle prekoncepciótól.

Az Avatár: Az utolsó léghajlító február 22-én rajtolt el a Netflixen, s bár jobb kritikákat kap, mint Shyamalan filmje, az értékelések meglehetősen vegyes képet festenek a sorozatról.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)