Hirdetés

Ravasz trükkel verte át James Cameron Sigourney Weavert, hogy szerepeljen az Aliensben

|

Konkrétan agyrém, amit kitalált a rendező, hogy kötélnek álljon A nyolcadik utas: a Halál sztárja.

Hirdetés

Tudjuk, hogy nem volt könnyű A bolygó neve: Halál (Aliens) születése, de azt csak most árulta el James Cameron rendező, hogy egy ponton még Arnold Schwarzenegger neve is felmerült, aki Sigourney Weaver helyett kapta volna meg a főszerepet. Szerencsére csak egy kissé etikátlan, de végső soron hatásos trükk kedvéért. Cameron a GQ magazinnak adott életműinterjújában elmondta: mindenki óva intette a filmtől, hiszen ha az sikeres lesz, a kritikusok Ridley Scott érdemének tudják majd be, ha megbukik azonban, ő maga lesz a hibás. 

Ennek ellenére belevágott, bár akadt egy apró bökkenő. Bár Weaver lelkes volt, ügynöksége elképesztő összeget kért a színésznő visszatéréséért. Cameron trükkhöz folymodott:

Felhívta Lou Pittet, Arnold Schwarzenegger ügynökét, és azt mondta neki, átírja a forgatókönyvet, a nő nem szerepel majd a filmben, helyette a Terminator sztárja köré építenék a történetet, amely egyébként is tele van macsó tengerészgyalogosokkal.

Hirdetés

Megígérte, hogy még aznap elkezdi gépelni az új scriptet. Persze eszében sem volt, ám tudta, hogy Pitt ugyanannál az ügynökségnél dolgozik, mint Sigourney Weaveré, és éppen mindketten New York-ban voltak, az infó tehát azonnal elterjed majd. Így is lett: az egyik szólt a másiknak, hogy ha jót akar, azonnal szerződtesse a színésznőt. 12 órán belül alá is írtak mindent, így lett az Aliens az, ami.

Cameron mesélt még érdekességeket az interjúban. Tudtátok például, hogy Leonardo DiCaprio nagyképű bunkó volt a Titanic meghallgatásán és majdnem bukta is a szerepet?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)