Hirdetés

Radics Peti videóban reagált a Süsü-botrányra, alaposan ráhozta a frászt a NAV

|

A youtuber részletesen beszámolt a 2016-os paródiavideó miatt elrendelt házkutatásról.

Hirdetés

Május 9-én, kedden nem várt izgalmakban volt része Radics Petinek, aki alighanem szívesen lemondott volna arról az élményről, hogy a reggeli órákban felbukkanjon nála a NAV nyomozója néhány fegyveres egyenruhás kíséretében. A látogatás apropója egy még 2016-ban készült paródiavideó volt, amire az MTVA, vagyis a Süsü, a sárkány jogtulajdonosa 2020-ban figyelt fel, de csak most, három évvel később kezdeményezett eljárást a youtuber ellen.

Radics először a Facebookon osztotta meg, hogy mi történt aznap, most viszont egy videóban részletesebben is beszámolt a házkutatás körülményeiről és arról, hogy mennyire izgult a művelet közben.

Hirdetés

Mint elmondta, alaposan megdöbbentette, hogy a NAV felkereste, ráadásul ekkora csapattal, mely még arról is gondoskodott, hogy ha esetleg menekülőre fogná, ne legyen hova futnia. Mindenféle gondolat átcikázott az agyán, köztük az is, hogy talán valamelyik "jóakarója" felültette, és el sem tudta képzelni, hogy mégis miért akarhatják átkutatni az otthonát. Aztán persze kiderült a szerzői jog megsértése az ok, ezért nézte végig az egyik NAV-os Radics számítógépét mappáról mappára, ám a nyersanyagoknak az évek során megejtett gépcserék következtében már rég nyomuk veszett.

Radics számára a történet legérthetetlenebb része, az eljárás módja, mivel az MTVA kérhette volna egyenesen YouTube-tól a kifogásolt videó eltávolítását. A múltban pedig arra is volt példa, hogy az MTVA közvetlenül hozzá fordult hasonló ügyben. Azt továbbra sem tudja, hogy miért kellett ráküldeni a NAV-ot, ám azokat a teóriákat, amelyek esetleg politikai szálat vélnek felfedezni a történtek mögött, komolytalannak tartja.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)