Hirdetés

Páros lábbal szállt bele a netflixes Daredevil showrunnere a készülő Disney-s változatba

|

Egy szimpla átverésnek gondolja a dolgot, és meg is magyarázta, hogy miért.

Hirdetés

Még 2015-ben debütált a Netflix felületén a Daredevil (vagy ha úgy tetszik Fenegyerek) sorozat, amely a Marvel és az ABC Studios gondozásában látott napvilágot. Az élőszereplős adaptáció hatalmasat ment, sokan a mai napig a Marvel legjobb tévés produkciójának tartják, így nem volt meglepő, hogy az első szezon sikere után még további kettőt berendelt a streamingóriás.

A harmadik évad debütálása után nem sokkal azonban a Netflix elkaszálta a széria folytatását, amihez nyilvánvalóan köze volt annak, hogy a Disney saját streamingplatformot indított Disney+ néven. Pletykák szerint egyébként is nehézkes volt az együttműködés, a Netflix és a Marvel az epizódok száma miatt is összerúgta a port, mert az előbbi mindig is 10, míg az utóbbi 13 részben gondolkodott.

Hirdetés

Ezt követően 2022-ben hallottunk újból a sorozat felől, amikor is a Disney bejelentette, hogy a a Disney+-on tér majd vissza szeretett szuperhősünk a Daredevil: Born Again cím alatt futó, újragondolt változat keretein belül. Természetesen a legtöbben erős szkepticizmussal kezelték a bejelentést, elsősorban a Marvel Studios utóbbi években produkált igen gyenge teljesítményének okán, azonban a rajongók mellett az eredeti sorozat első évadának showrunnere, Steven DeKnight is megszólalt a reboottal kapcsolatban.

DeKnight egy Twitter/X poszt hatására reagált a dolgokra, amelyben egy átverésként jellemezte a készülő sorozatot. Azt állította hogy a széria "újragondolásának" az egyetlen célja az, hogy egy kisebb névmódosítással lényegében visszaállítsák az eredeti szerződési feltételeket az első évad szintjére, azaz kevesebbet kelljen fizetniük a produkció résztvevőinek, mint amennyi egy negyedik évadért járt volna.

 

Az ex-showrunner egyébként a dolgok tisztázás végett később még azt is hozzátette, hogy alig várja hogy újra képernyőn láthassa az eredeti szereplőket, többek között Charlie Coxot (Fenegyerek) és Vincent D'Onofriót (Vezér) is. Leginkább az anyagi kérdések miatt fejezte ki aggodalmát:

"Azzal, hogy egy teljes rebootnak titulálják a szériát, és azt gondolják, hogy ennek értelmében nem kell fizetniük az eredeti alkotóknak, egy igen aljas húzás."

Azonban nagyon úgy tűnik, hogy a produkcióban résztvevők közül nem mindenki osztotta ezt az álláspontot. Charlie Cox például egy tavalyi interjúban így nyilatkozott:

"Ez a sorozat a széria feltámasztásaként kell majd hogy szolgáljon, ami teljesen más mint a korábbiak, különben mi másért csinálnánk meg?"

A Daredevil: Born Again munkálatai egyébként már javában zajlottak New Yorkban és annak vonzáskörzetében, amikor is az eredetileg nyolc hónaposra tervezett forgatás három után leállásra kényszerült a jelenleg is zajló színész- és írósztrájk következtében, így minden bizonnyal jókora késéssel debütálhat majd a Disney+-on.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)