Hirdetés

Óriási botrány lett abból, hogy Bradley Cooper hatalmas műorral játszotta el a zsidó származású Leonard Bernsteint

|

Bradley Coopert végül épp azok vették védelmükbe, akik felháborodhattak volna - csak épp nem volt miért.

Hirdetés

Maestro idén november 22-én érkezik meg bizonyos mozikba, december 20-án pedig a Netflixen is elérhetővé válik majd. A film Leonard Bernstein zeneszerző és felesége, Felicia Montealegre életéről szól, a főszereplőket Bradley Cooper és Carey Mulligan alakítja, sőt magát a filmet is Cooper rendezte. A Maestro versenybe száll például a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon az Arany Oroszlány díjért is, így nagyjából be lehet lőni a kvalitásait, most viszont egyáltalán nem ezért került a középpontba, és főleg nem ezért alakult ki körülötte egy elég méretes botrány. 

Kezdjük gyorsan a száraz tényekkel: Bradley Cooper nem egyszerűen csak egy hétköznapi sminket kapott, hanem azért, hogy a lehető legjobban hasonlítson a színész az általa alakított karakterhez, egy nagy műorrt is használtak a produkcióban. Ebbőél lett most nagy balhé.

Hirdetés

Nagyon sokan felháborodtak ugyanis azon, hogy Cooper műorral játszott el egy zsidó karaktert. Egyesek arra panaszkodtak, hogy Bernsteinnek messze nem volt ilyen nagy orra, mások szerint pedig már alapvetően az is probléma, hogy a szerepet nem egy zsidó színész kapta meg. És itt akkor álljunk is meg egy kósza gondolat erejéig.

A színész ugyebár szakmájából adódóan szerepet játszik. Ha egy barna hajú karaktert kell alakítania, de ő történetesen szőke, akkor létezik például az az egészen elképesztő megoldás, hogy befestik a frizuráját a megfelelő árnyalatra. Esetleg felvesz egy parókát. Nem kevés melót pakolnak bele olyan filmcsillagok, mint mondjuk Christian Bale abba, hogy egy szerep kedvéért csontsoványra fogyjanak vagy épp meghízzanak. Nem eredetileg is 40 és 140 kilós embereket keresnek a stúdiók, hanem olyan jó színészeket, akik el tudják játszani az adott karaktert, a küllemüket pedig a szerephez alakítják. Koplalással, edzéssel, sminkessel, fodrásszal, maszkmesterrel, teljes CGI-csapattal. Most egészen konkrétan ebbe a folyamatba sikerült páros lábbal beleállni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Külön csavart ad az egész ügynek egyébként az is, hogy a botrány kapcsán közleményt adott ki Leonard Bernstein három gyermeke, és támogatásukról biztosították Bradley Coopert, vagyis nekik a világon semmi gondjuk nem volt az egésszel. 

Egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy Leonard Bernsteinnek éppenséggel tényleg szép nagy orra volt, Bradley Cooper pedig úgy döntött, ehhez igazodik a sminkesek segítségével. Mindezzel pedig nincs a világon semmi gond. Ennek az üzenetnek pedig tényleg már csak azokhoz kéne eljutnia, akik egy műorr miatt patáliáznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)