Hirdetés

Ők a tényleg népszerű zenészek: kiderült, kiket hallgat a magyar közönség streamingen

|

A Spotify és a YouTube 2022-es hallgatottsági adatairól hozott ki kutatást az NMHH.

Hirdetés

Megtekintve az NMHH nemrég publikált hallgatottsági tanulmányát a két legnépszerűbb zenei platform hazai vonatkozású számairól, jogosan merül fel a kérdés, hogy a hazai rádiók, televíziók zenei blokkjai, műsorai mi alapján válogatnak zeneszámokat, előadókat. A hivatalos rádiós top 40-es lista alig néhány ponton cseng össze a mért adatokkal. Például az abszolút első Azahriaht nem hagyhatták már ők sem figyelmen kívül.

A hazai előadók "kvázi-toplistája" (nincsenek hivatalos toplisták, az NMHH a nyilvánosan elérhető adatokból készítette el ezeket) a két platform összehasonlításában nagyon hasonló: a Spotify-on Azahriah a legnépszerűb előadó, a YouTube-on viszont második helyre szorította őt a Desh-sel közös duója.

Hirdetés

A legtöbbett hallgatott szám Spotify-on kettejük közös dala a Pullup, míg a YouTube hallgatottsága hagyományosan a mainstream irányába mozdul: Valmar Úristen című száma a listavezető, amin valószínűleg sokat nyomott a latba az "ergós" Szikora Robi közreműködése is.

A külföldi előadók számai esetében már nincs olyan mély szakadék a rádiós lejátszások és az NMHH-s toplista között. A magyar kattintásokból YouTube-on Eminem-nek, a Spotify-on Harry Styles-nak jutott a legtöbb. Utóbbinak az As it was című száma ment tavaly legnagyobbat a Spotify-on. Világszerte több, mint 1,7 milliárdszor játszották le.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)