Hirdetés

Nem világos a Star Wars Ahsoka vége? Elmagyarázzuk, mit jelent a lezárás

|

Sok kérdés merülhet fel a Star Wars Ahsoka évadzárója kapcsán, ezek megfejtésében szeretnénk most segíteni.

Hirdetés

Véget ért a Star Wars Ahsoka tévésorozat, a lezárás pedig világossá tette, hogy ez bizony még messze nem a tényleges befejezés, hanem valami sokkal nagyobbnak a kezdete, hiszen bár a széria adott régóta várt válaszokat, talán még ezeknél is több új kérdéssel szolgált. Az alábbiakban a befejezést próbáljuk meg pontosan elmagyarázni, így mondanunk sem kell, masszívan spoileresek leszünk. 

Ahhoz nem kell nagy megfejtés, hogy világos legyen, az utolsó rész végére a főbb szereplők gyakorlatilag helyet cseréltek egymással, hiszen Ezra Bridger és Thrawn főadmirális visszajutottak a Star Wars fő galaxisába, míg a többiek, vagyis Ahsoka, Sabine Wren, Baylan Skoll és Shin Hati az ismeretlen régiókon kívüli Peridea bolygón rekedtek, látszólag bármiféle remény nélkül arra, hogy visszajussanak. Két folytatás lehetséges, mélyüljünk is el ezekben.

Hirdetés

Mit tervez Thrawn?

Miután visszatért a fő Csillagok háborúja galaxisba, Thrawn egyből a Dathomir nevezetű bolygó felé vette az irányt. Ez a planéta ugyebár eddigi tudomásunk szerint az éjnővérek otthona volt, de az Ahsoka sorozat alaposan átkavarta a kánont, és kiderült, hogy az éjnővérek valójában a Perideáról származtak, csak átjöttek ebbe a galaxisba. Thrawn főadmirális végtelenül menőn kinéző saját seregével, az éjosztagosokkal, valamint három éjnővér anyával együtt érkezett meg - utóbbiakat, mint kiderült, ő "ébresztette fel". Nem üres kézzel tették meg azonban ezt az elképesztő távot jelentő utazást.

Thrawn csillagrombolója, a Chimaera ugyanis dugig volt tömve valamiféle furcsa koporsókkal vagy sztáziskamrákkal, ezeket pedig az éjosztagosok el is kezdték lepakolni a Dathomirra. Elég valószínűnek tűnik, hogy ezekben a ládákban vagy konkrétan halott, és jelenleg feltámasztásra váró, vagy egyszerűen csak mély álomba szenderült éjnővérek vannak. Thrawn tehát hamarosan felébreszthet egy hatalmas, cseppet sem mellékesen mágiahasználatra képes boszorkányhadsereget, amivel fenyegetést jelenthet az Új köztársaságra. 

Merre tart Baylan Skoll?

A másik nagyon izgalmas kérdés a finálé után az, hogy mi lesz Baylan Skoll sorsa. Ennek egyrészt van egy nagyon szomorú vetülete, hiszen a karaktert alakító Ray Stevenson nemrég meghalt, így most két út áll az alkotók előtt: vagy teljesen kiírják Baylant, vagy újracastingolják a szerepét - mi az utóbbi megoldásnak örülnénk, egy kissé megöregített Gerard Butler például szerintünk tökéletes választás lehetne, még az akcentusuk is hasonló lenne, hiszen Butler skót, míg Stevenson északír származású volt. 

Már csak azért is nagyon fontos colna, hogy ne veszítse el a Star Wars világa ilyen gyorsan Baylan Skollt, mert az ő történetszálának folytatása tűnik a legizgalmasabbnak. Baylan ugyebár nem egy sith, hanem egy sötét jedi (fénykardja is ezért lett narancsos árnyalatú a klasszikus vörös helyett), akit valamiféle titokzatos erő hívott a Peridea bolygóra. A lezárásban látjuk, ahogy megpillant egy távoli, sejtelmes fényt árasztó pontot a horizonton, teljesen világos, hogy az lesz utazásának célja. Még izgalmasabb azonban az, hogy milyen szobron áll mindezek közben.

Jól kivehető ugyanis, hogy egy hármas szoborcsoport középső alakjáról nézi a távoli célpontot. Ez a három grandiózus szobor pedig nem másokat, mint a Mortis isteneit ábrázolja. Az ő történetük ismeretéhez A klónok háborúja animációs sorozattal kell képben lenni: ebben a szériában, egészen pontosan annak harmadik évadában ismerkedhettünk meg a Mortis bolygóval, ahová Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi és Ahsoka Tano egy segélyhívást követve jutottak el. Itt élt három istenség, az Atya, a Leány és a Fiú. A Leány az Erő világos oldalát képviselte, a Fiú a sötét oldal manifesztációja volt, az Atya pedig a kettejük közötti egyensúlyt volt hivatott megteremteni. Érezni kezdte azonban az Atya, hogy közel számára a vég, hamarosan meg fog halni, így Anakin képében utódot keresett maga helyett. 

A sztori végül úgy alakult, hogy Anakin köszönte szépen, nem állt be az Atya helyére, ugyanakkor a Fiú hatalmába kerítette Ahsokát, a lány pedig meghalt. A Leány viszont feláldozta magát, így az ő életéért cserébe sikerült Ahsokát feltámasztani. A Leányhoz spirituálisan kapcsolódott egy Morai nevű convor, vagyis bagolyszerű madár is, aki folyamatosan megjelent Ahsoka életének fontosabb pillanataiban, nem volt ez másként az új tévésorozat fináléjában sem, ahol szintén felbukkant a Peridea bolygón.  

Hirdetés

Valahogy tehát a Perideához is kapcsolódnak a Mortis istenségei. Nem tudjuk, Baylan Skoll egészen pontosan mit fog találni, ha elér a távoli fénylő helyre, itt már csak rajongói teóriákra hagyatkozhatunk, ezek közül az egyik pedig immár sokkal reálisabbnak tűnik, mint pár héttel ezelőtt. Egyesek ugyanis azt gondolják, hogy Baylan Skollt a Legendákban megismert Abeloth új, kánonbéli verziója csalta ide. Abeloth eredetileg az előbb említett mortisi istenek szolgálója volt, később viszont belőle lett az Anya, aki megteremtette a békét a Leány és a Fiú között. Igen ám, azonban Abeloth még mindig halandó volt, attól való félelmében pedig, hogy elveszíti a családját, ivott a hatalom forrásából és a tudás medencéjéből. Ennek hatására halhatatlanná vált, de ezzel párhuzamosan teljesen átalakult, abszolút a sötét oldal felé fordult. Egy elképesztő hatalommal bíró lény lett belőle, aki Luke Skywalker egyik utolsó nagy ellenfelévé vált.

Amennyiben tényleg ebbe az irányba fog haladni Dave Filoni saját kis Mandoverzuma, nagyon sok izgalom vár még ránk. Azt már tudjuk, hogy Filoni rendezni fog egy olyan Star Wars mozifilmet, ahol összefutnak az élőszereplős sorozatok szálai, és ott kapunk majd valamiféle lezárást, de bőven benne van a pakliban az, hogy még ennek a filmnek a premierje előtt újabb sorozatok mesélik tovább Thrawn, Ezra, Ahsoka vagy Baylan történetszálait. Egyelőre hivatalosan még nem jelentették be, hogy kapna második évadot a Star Wars Ahsoka tévésorozat, de adná magát, hogy érkezzen a folytatás. 

Ha még nem láttátok, bátran nézzétek meg az Ahsoka sorozatról készült videós kritikánkat is:

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)