Hirdetés

Napi büntetés: a német hadsereg Star Warsos kikacsintása nem biztos, hogy a legjobb ötlet

|

Hiszen ki mást is lehetne meghívni egy katonai célú létesítmény avatására, mint a világ legismertebb főgonoszát.

Hirdetés

Bizonyára "ott és akkor jó ötletnek tűnt" valamilyen fiatalos(nak szánt) csavart belevinni a német hadsereg űrparancsnokságának (Weltraumkommando der Bundeswehr) átadásába, azonban nem biztos, hogy az összes PR-szakember elismerően bólogatott az ötlet láttán. Pedig a cél nemes, a körítés jópofa, szóval nem muszáj ám felháborodni azonnal, úgy az élet is kényelmesebben elviselhető.

A Euronews számolt be róla, hogy az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban a héten átadott katonai létesítményre magát Darth Vadert és pár rohamosztagost is meghívtak díszvendégként. Minimum pikáns, ha belegondolunk, hogy a Star Wars birodalmi katonáinak stílusát a náci Németország hadseregének egyenruhái ihlették - ezt maga George Lucas is elismerte. Az pedig még abszurdabb, hogy a jellegzetes, fehér páncélt viselő rohamosztagosokat angolul stormtroopernek hívják. Ez volt a neve az Adolf Hitlert hatalomra segítő barnaingeseknek is: a német náci párt paramilitáris szárnyát ugyanis Sturmabteilungnak (angolul Storm Detachment) nevezték.

Hirdetés

Természetesen, a mostani avatáson szó sem volt hasonlóról, azonban még az amerikai Politico szerkesztőinek is feltűnt a meglepő vendégek jelenléte. A Star Wars cosplay szereplői egyébként a német hadsereg egyik jótékonysági szervezete számára gyűjtöttek pénzt a részvételükkel, szóval a politikailag szerencsétlennek tűnő körítés ellenére egy jó ügyről és kezdeményezésről van szó.

A fenti videón látható, hogy az avatás egyébként vidám körülmények között zajlott, legalábbis az űrparancsnokságot vezető Michael Traut vezérőrnagynak nagyon meg kellett dolgoznia, hogy ne röhögje el magát, amikor Darth Vader és a rohamosztagosok kísérték oda a mikrofonállványhoz.

Nektek hogy tetszik az ötlet?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)