Hirdetés

Kiütéssel győzött Jake Gyllenhaal, tömegek voltak kíváncsiak az új filmjére

|

Az Országúti diszkó remake-je produkálta az Amazon MGM Studios történetének legerősebb nyitását.

Hirdetés

Nagyjából egy évtizede próbálja tető alá hozni a Metro-Goldwyn-Mayer a néhai Patrick Swayze 1989-es kultfilmje, az Országúti diszkó remake-jét. Kezdetben úgy nézett ki, hogy Rob Cohen (Sárkányszív, Halálos iramban) rendezi Michael Stokes forgatókönyve alapján, és még az is komolyan felmerült, hogy az MMA világából a színészkedés felé kacsintgató Rhonda Rousey-ra osszák a főszerepet, ám ez a verzió a kukában végezte, csakúgy, mint Nick Cassavetes (Alpha Dog) későbbi filmterve.

A felhők akkor vonultak el végleg a produkció feje fölül, amikor az MGM az Amazon birtokába került, és a felvásárlás nyomán létrejött Amazon MGM Studios 2022 nyarán zöld utat adott a rendezői székbe Doug Limant (A Bourne-rejtély) ültető, a főszerepre pedig Jake Gyllenhaalt kiszemelő remake-nek.

Hirdetés

Noha a március 21-ei premiert komoly súrlódás előzte meg Liman és a stúdió között, amiért a film elkerülte a mozikat, és egyenesen a Prime Video streamingplatformon debütált, utóbb mégis nyerő ötletnek bizonyult a fejesek döntése, mivel az Országúti diszkó remake-et kevesebb mint két hét alatt már 50 millióan látták világszerte. A cég közleménye szerint ezzel legerősebb nyitást hozta össze az Amazon MGM Studios saját gyártású filmjei közül.

Az nem világos, hogy a koprodukcióban készült filmeket is számításba vették-e, mint például az Amerikába jöttem 2-t, ám a Luminate heti streamrangsorában a legjobb saját gyártású alkotásként szerepel 1,7 milliárd megtekintett perccel március 22. és 28. között. Ez a film játékidejével elosztva körülbelül 13,9 millió megtekintéssel egyenlő csak az Egyesült Államokban - hívta fel rá a figyelmet a Movieweb.

Ti láttátok már? Ha igen, mit gondoltok róla?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)