Hirdetés

Kezdenek újra bezárni a világ mozijai

|

Egyre több helyen döntenek újra a szigorítások mellett. A hongkongi Disneyland is lehúzta a rolót.

Hirdetés

Ugyan nálunk normalizálódott a helyzet, de a világ több pontján is újult erővel tombol a koronavírusjárvány, emiatt pedig ismét vissza kellett térni a szigorításokhoz. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom úgy határozott, hogy azonnali hatállyal bezáratja a mozikat, éttermeket, bárokat, borászatokat, családi szórakoztató központokat, állatkerteket, múzeumokat, de még a kártyatermeket is.

Hirdetés

Az okot nem nehéz kitalálni: ismételten megemelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma. Július elején három hétre záratta be a kormányzó a mozikat és éttermeket Los Angelesszel együtt összesen 19 megyében, most viszont gyakorlatilag az egész államban lakat került az összes mozira. A kormányzó a folyamatosan emelkedő mutatók tükrében elmondta, a vírus nem fog egyhamar továbbállni, egyedül a vakcina jelenthet majd rá megoldást.

Ezzel párhuzamosan Hongkongban is úgy döntöttek, hogy ismételten bezárják az összes mozit. A teljes zárlatot a hongkongi Disneyland bezárása előzte meg. Jelenleg az összes "nem létfontosságú" üzletnek zárva kell maradnia. Érdekes egyébként, hogy a helyi Disneyland azért zárt be, hogy hongkongi új esetek elérték a napi nagyjából 50-et, míg Floridában a Walt Disney World annak ellenére is kinyitott a hétvégén, hogy az államban megdőlt a napi új esetek száma, 15 299 COVID-19 fertőzöttet regisztráltak. Hongkongban a jelenlegi tervek szerint minimum egy hétig tart a zárlat. 

Magyarországon egyelőre nem vezettek be újabb korlátozásokat, viszont vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat, ezek a kategóriák döntik el azt, hogy valahonnan beutazhatnak-e külföldi állampolgárok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)