Hirdetés

Kevin Feige tisztázta, hogy melyik Marvel sorozat kánon és melyik nem

|

Sok évnyi kétértelmű magyarázkodás után a Marvel Studios elnöke egyértelmű vonalat húzott.

Hirdetés

Lassacskán mindenhol elérhető lesz a Marvel Studios The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline című kötet, ami összefogja a képregényes gyökerű moziverzum történeteit, és átlapozható képet ad az idővonal meghatározó eseményeiről. A kötetet Kevin Feige nyitánya indítja, amiben többek között elrendezi a sok éves vitát a nem Marvel Studios által gondozott produkciókkal kapcsolatban is.

Végre választ kaptak a rajongók arra, hogy mostantól hivatalosan is a kánon részének tekinthetik-e az Agents of S.H.I.E.L.D. és a Runaways sorozatokat, a többiről nem is beszélve.

Hirdetés

A válasz egy egyértelmű...fogjuk rá? Feige a nyitányában a következőt írta:

"A multiverzumról lévén szó, el kell ismernünk, hogy vannak sztorik (filmek és sorozatok), melyek a Marvel kánonhoz tartoznak, de más mesélőktől származnak. A könyvben szereplő idővonal a Sacred Timeline [a szent idővonal] eseményeiről mesél. A Multiverse Saga során egyre mélyebbre ásunk majd a többi idővonalban, és sosem tudhatjuk, hogy mikor fognak ezek az idővonalak találkozni vagy egymásba ütközni."

Szóval a lényeg, hogy minden Marvel Studios projekt a szent idővonal része, amiről a Végjátékban és a Lokiban is szó volt. Minden más, a Runawaystől a Defendersig az alternatív univerzumokhoz és idősíkokhoz kötődik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)