Hirdetés

Justin Roiland nélkül folytatódik a Rick és Morty, új szinkronhangot kell keresni a főszereplőknek

|

A Rick és Morty sorozatból és a videojátékiparból is kiszáll a súlyos vádakkal szembenéző Justin Roiland.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk róla, hogy súlyos bántalmazásért áll bíróság elé a Rick és Morty alkotója, Justin Roiland, aki a vádak szerint még 2020 januárja környékén verte meg és tartotta fogva akkori partnerét - a hölgy nevét még mindig nem lehet tudni, mindenhol csak Roiland ex-barátnőjeként hivatkoznak rá. Sejteni lehetett, hogy az ügynek még a bírósági ítélet megszületése előtt komoly következményei lesznek Roiland karrierjét illetően, és ez nem is lett másként. 

A Rick és Morty animációs sorozatnak otthont adó Adult Swim tévécsatorna ugyanis bejelentette, hogy megszakítanak mindenféle együttműködést Justin Roilanddel, aki Dan Harmon mellett nem csak a széria atyja volt, hanem ő kölcsönözte hangját mindkét főszereplőnek, tehát Rick Sancheznek és Morty Smithnek is.

Hirdetés

A Rick és Morty így is folytatódik

Roiland távozása azonban korántsem jelenti azt, hogy véget fog érni a Rick és Morty sorozat. Az Adult Swim csatorna még 2018-ban rendelt meg összesen 70 új epizódot a szériából, és már akkor kifejezte szándékát, hogy optimális esetben minimum 100 részig futtatni szeretnék Rick és Morty kalandjait. Eddig összesen 61 rész készült el, a hatodik évad tavaly decemberben ért véget.

Az Adult Swim illetékesei leszögezték rövid közleményükben, hogy a Rick és Morty folytatódik, a sorozat mögött álló elkötelezett és tehetséges csapat pedig már most is javában dolgozik a hetedik évadon. Az amerikai IGN megkereste az Adult Swim anyacégét, a WarnerMediát az esetleges további részletekért, de nem jártak sikerrel. Találgatni sem lehet tehát egyelőre annak tekintetében, hogy ki lesz Rick és Morty új szinkronhangja. Az viszont teljesen bizonyos, hogy az egész projektet immár Dan Harmon viszi tovább egyedül.

A Rick és Morty sorozatot hazánkban a Comedy Central kezdte el vetíteni, a negyedik évadtól azonban már az HBO GO-ra költözött át a széria, a legutóbbi hatodik szezon pedig az HBO Maxon indult el.

Roiland egy Solar Opposites című animációs sorozaton is dolgozott a Hulu streamingplatformnak (ennek ötödik szezonját 2022 októberében rendelték meg), illetve ő az egyik vezető producere a Koala Man című animációs szériának, sőt ebben a sorozatban is szinkronizál. A Hulu és a mögötte álló Disney egyelőre nem adott ki nyilatkozatot, de elég valószínűnek tűnik, hogy ezeket a projekteket sem folytathatja Roiland.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Roiland a játékiparból is távozik

Kiderült továbbá az is, hogy videojátékos fronton is véget ért Roiland karrierje, ugyanis beadta felmondását a Squanch Gamesnél, melynek társalapítója volt. A 2016 óta működő Squanch Gamesnek olyan játékokat köszönhettünk, mint az Accounting, a Trover Saves the Universe, vagy a nemrég megjelent High on Life. A csapat viszont természetesen folytatja Roiland nélkül is a munkát, az alábbi tweetben azt ígérték, hogy továbbra is olyan játékokat készítenek, melyekről tudják, a rajongók szeretni fogják őket, illetve a High on Life támogatását, csiszolgatását sem engedik el.

Hogyan jutott idáig az ügye?

Maguk a vádak még 2020 májusában kerültek az Orange megyei kerületi ügyészség elé, Roilandet pedig 2020 augusztusában letartóztatták, 50 ezer dolláros óvadék ellenében kerülhetett csak szabadlábra. Justin Roiland ártatlannak vallotta magát, a médiának pedig nem nyilatkozik az ügyben azóta sem. 2020 októberében távoltartási végzést adtak ki, Roiland nem mehet a médiában meg nem nevezett ex-barátnőjéhez 30 méternél közelebb. Az ügy tehát nem újkeletű, viszont messze nem csak arról szól a dolog, hogy valaki kiírt valamit például a Twitterre. Hosszú idő után most jutott el az egész büntetőeljárás a nyomozási és vádemelési szakaszok után a konkrét bírósági tárgyalásokhoz, és csak ekkor kapott nagyobb publicitást. 

Korántsem arról van szó tehát, hogy a nulladik pillanatban, már csak a vádak hallatán menesztették mindenhonnan Roilandet, az Adult Swim és a Squanch Games is éveket várt ezzel a döntéssel, és csak akkor lépték meg a szakítást, mikor már tudni lehetett, nem dobja az ügyészség a vádakat, sor kerül a bírósági tárgyalásokra.

Eddig egy előtárgyaláson vagyunk túl, itt Justin Roiland is megjelent. A következő ilyen meghallgatás 2023. április 27-én lesz esedékes a Variety információ szerint.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)