Hirdetés

James Gunn szerint nem gond, ha egy képregény karakternek más a bőrszíne egy adaptációban

|

A rendező elmondta, hogy minden karakternél az a fontos, hogy a kiválasztott színész minél jobban átadja annak jellemét, nem az, hogy milyen a bőrszíne.

Hirdetés

Általában nagy felháborodást vált ki a rajongókban, ha egy filmadaptáció eltér a képregényektől. A hollywoodi alkotók valószínűleg mostanra fel vannak készülve arra, hogy kisebb népharag követi azt, ha például egy közkedvelt karakternek más bőrszíne lesz egy készülő mozifilmben, mint a füzetek lapjain. Most James Gunn reagált erre a jelenségre, ami szerinte meglehetősen furcsa és érthetetlen.

Hirdetés

A kérdés egy Instagram bejegyzés alatt merült fel, ahol arról kérdezték Gunnt, hogy mi a véleménye arról, hogy David Ayer a Suicide Squadhoz Will Smitht választotta Deadshot szerepére, holott a karakter, a képregényekben fehér. A rendezőnek meglehetősen éles véleménye van a témában, és szerinte a bőrszín egyáltalán nem számít ilyen döntéseknél:

"Az a diszkriminációval egyenértékű, ha azt gondoljuk, hogy egy karaktert az határoz meg, hogy milyen a bőrszíne, nem pedig a személyisége. Mi ez, ha nem rasszizmus, hogy David Ayer Will Smith kasztingolásáért Deadshot szerepére, és John Wats Zendaya kiválasztásáért Mary Jane karakteréhez, több szart kaptak a nyakukba, mint amikor én Draxet és Mantist földönkívüliként ábrázoltam ember helyett A galaxis őrzőiben?"

Gunn úgy folytatta, hogy a legtöbb esetben ezek remek döntések, hiszen nem számít, hogy egy színész mondjuk fekete, ha közben teljesen jól hozza a karakter személyiségét. Szerinte, ha David Ayer jobbnak találta volna mondjuk Mark Wahlberget Deadshotnak, akkor őt választotta volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)