Hirdetés

Itt fej nem marad majd nyakon - a John Wick széria atyja lett a Hegylakó franchise ura

|

Chad Stahelski kezében lesz mindvégig a gyeplő, és Henry Cavill forgatja majd a fejeket lenyeső kardot.

Hirdetés

Mielőtt belekóstolt volna a rendezésbe, Chad Stahelski kaszkadőrként, később pedig kaszkadőr-koordinátorként kereste a kenyerét Hollywoodban. A 2014-es John Wick azonban megváltoztatta az életét. A Keanu Reeves által eljátszott egykori bérgyilkos karakterére épített, erőteljes neo noir stílusjegyeket felvonultató akciófilm rendezői székén még David Leitchcsel (Atomszőke, Deadpool 2, Halálos iramban: Hobbs & Shaw, A gyilkos járat) osztozott, a folytatásokban viszont már egymaga dirigálta a stábot.

Tette ezt ráadásul részről részre növekvő sikerrel, amit világosan jelzett, hogy míg a durván 30 millióból forgatott első film 86 millió dolláros bevételig jutott, az eddigi legdrágább epizód, a 100 millióból kihozott John Wick: 4. felvonás meg sem állt 440 millió dollárig a mozikban. Ennek tükrében érthető a Lionsgate minap bejelentett döntése, hogy ha a stúdió vezetését nem is, de a John Wick franchise egyengetését Stahelskire bízza, ráadásul nem csak azt.

Hirdetés

A továbbiakban ugyanis már nemcsak rendezője lesz a Henry Cavill közreműködésével tervezett Hegylakó rebootnak, hanem a teljes kreatív irányítást is az ő kezébe helyezte a Lionsgate. Legyen szó tehát további filmekről, sorozatokról, spin-offokról, vagy bármilyen más médiaplatformról (játékok, regények, képregények stb.), Stahelski hozza meg mindenben a végső döntést.

A gondjaira bízott franshise-ok jövőjét a David Leitchcsel közösen alapított produkciós vállalatán (87Eleven) keresztül egyengeti majd, meghatározva a rövid- és hosszútávú kreatív irányt, kidolgozva a franchise növekedését elősegítő stratégiát, gondoskodva a produkciók minőségének, tónusának és víziójának konzisztenciájáról.

A Hegylakó feltámadása minden bizonnyal a már említett reboot sikerén áll vagy bukik, a John Wick franchise következő fejezete viszont már itt van a kanyarban. Az Ana de Armas főszereplésével forgatott Ballerina júniusban debütál a mozikban. De tervben van még az ötödik John Wick mozi is, miközben több prominens mellékszereplő is saját filmet kaphat.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)