Hirdetés

Ilyen korhatár-besorolással kerül mozikba a The Batman

|

A Warner Bros. igyekezett a legnagyobb közönségre lőni, de Matt Reeves feszegeti a határokat.

Hirdetés

Bár olyan filmek, mint a Deadpool és a Joker bebizonyították, hogy az R-kategóriás alkotások (amiket csak 17 éven felüliek nézhetnek meg) is sikeresek tudnak lenni bevételügyileg, azonban ezek ritka esetek, a stúdiók elsősorban arra törekednek, hogy minél alacsonyabban tartsák a korhatár-besorolást, hogy a lehető legtöbb korosztály válthasson jegyet a filmjeikre.

Az elsődleges cél általában a PG-13 (13 éven felülieknek) elérése, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy ez amerikai besorolás (nálunk 12-es, 16-os és 18-as karikák vannak), ahogyan azt sem, hogy attól nem lesz valami gyerekes, ha nem lövik be a magasabb kategóriákba. A sötét lovag is PG-13-as volt, és megoldották, hogy elég sötét legyen a hangulat, a fejjel eltüntetett tollról nem is szólva. 

Hirdetés

Az már a The Batman korábbi előzeteseiből kiderült, hogy Robert Pattinson még pályája elején járó Denevérembere nem fogja vissza magát a bűnözők elintézése közben, és bizony Rébusz sem szivárványszínű muffinokkal fogja terrorizálni Gothamet, szóval nem vártunk finomkodást. Most megérkezett a film hivatalos korhatár-besorolása is az MPA jóvoltából, ami alapján az PG-13-asként indul, méghozzá azért, mert erőszakos, felkavaró és drogokkal kapcsolatos tartalmakat, erős nyelvezetet és szuggesztív elemeket vonultat fel. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az eddigi Batman filmek is hasonló kategóriával futottak, szóval nem kell megijedni, hősünk nem fog kesztyűs kézzel bánni a rosszfiúkkal - vagy legalábbis nem átvitt értelemben. Sajnos március 3-ig kell várnunk rá, hogy megtapasztalhassuk a hazai mozikban, mi fér bele a besorolásba, de Paul Dano (Rébusz), Colin Farrell (Pingvin), Zoe Kravitz (Macskanő) és John Turturro (Carmine Falcone) gondoskodnak fognak róla Matt Reeves (Cloverfield, Engedj be!) vezényletével, hogy ne unatkozzunk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)