Hirdetés

Horror lesz a következő Hercule Poirot film, itt az első trailer

|

Kenneth Branagh harmadjára is eljátssza a belga nyomozózsenit az A Haunting in Venice-ben.

Hirdetés

Kitartóan építgeti saját filmes univerzumát Kenneth Branagh a 20th Century Studios támogatásával, melynek alapjául Agatha Christie munkássága szolgál. A sort 2017-ben nyitotta a Gyilkosság az Orient expresszen, amit 2022-ben a Halál a Níluson követett, és már robog is felénk a harmadik film, amit a rendező/főszereplő reményei szerint továbbiak követnek majd, sőt azt szeretné, ha Christie krimijeinek egy másik kulcsfigurája, Miss Marple is felbukkanna a filmvásznon.

Miként az előző alkotások, az A Haunting in Venice is adaptáció, de valószínűleg találóbb lenne úgy fogalmazni, hogy Agatha Christie 1969-ben kiadott regénye, a Halloween és a halál pusztán inspirációként szolgált, mivel a második világháború után játszódó történet helyszíne nem az angliai Common, hanem a sokkal látványosabb felvételekre alkalmat adó Velence.

Hirdetés

Hercule Poirot (Kenneth Branagh) vendégként vesz részt egy kísértet járta kastélyban megtartott szeánszon, ám a szellemidézés során valakit meggyilkolnak, ezért a visszavonult nyomozó kénytelen újra megdolgoztatni a szürke kis agysejteket, hogy kibogozza a szövevényes ügy szálait. Az amerikai mozikban szeptember 15-én debütáló A Haunting in Venice az előző két filmhez hasonlóan ismert színészek sorát vonultatja fel, a friss Oscar-díjas Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor) mellett Kyle Allent (Rozalin), Camille Cottint (Call My Agent), Jamie Dornant (A szürke ötven árnyalata, Belfast), Tina Feyt (30 rock - A stúdió), Jude Hillt (Belfast), Ali Khant (Six Underground - Hatan az alvilágból), Emma Lairdet (Mayor of Kingstown), Kelly Reillyt (Sherlock Holmes, Yellowstone) és Riccardo Scamarciót (Caravaggio árnyéka, John Wick: 2. fejezet) láthatjuk kisebb-nagyobb szerepekben.

Egyébként nem ez az egyetlen Poirot-s történet, aminek idén örülhetnek a rajongók. Még a nyár folyamán befut ugyanis a Microids gondozásában PC-re és konzolokra az Agatha Christie - Hercule Poirot: The London Case című kalandjáték.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)